Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 10:57 1 494 0

Фелайни се превърна в герой за Юнайтед

  • фелайни-
  • манчестър юнайтед-
  • шампионска лига-
  • йънг бойс

"Червените дяволи" се класираха за осминафиналите след 1:0 срещу Йънг Бойс

Гол на Маруан Фелайни в добавеното време донесе победата на Манчестър Юнайтед в домакинството срещу Йънг Бойс. Отборът на Жозе Моуриньо спечели с 1:0 и се класира за осминафиналите на Шампионската лига. В другата среща от групата Ювентус победи Валенсия с 1:0.

Специален гост на мача на "Олд Трафорд" бе легендарният бивш наставник на домакините сър Алекс Фъргюсън, а настоящият треньор реши да остави на пейката звездите Пол Погба и Ромелу Лукаку, с което си навлече гнева на част от феновете.

Вместо белгийския нападател, атаката на „червените дяволи“ бе поведена от младока Маркъс Рашфорд, който трябваше да открие резултата още в седмата минута, но пропусна сам срещу вратаря. Той бе изведен очи в очи със стража, след като Люк Шоу изчисти топката, но се опита да го прехвърли и я прати над рамката, което накара Моуриньо да клати невярващо глава.

Жозе стори същото и след страхотен удар от средна дистанция на Фред секунди след това, преминал на сантиметри от целта, а в 15-ата минута Рашфорд стреля право в тялото на вратаря след пас на съотборника си в английския национален отбор Джеси Лингард.

В 27-ата отново нападателят бе близо до гола, ала шутът му от границата на наказателното поле премина на сантиметри от страничната греда. Последва удар на Лингард, който след рикошет бе на път да изненада стража на гостите, но за негово щастие топката премина покрай вратата. Същото се случи и след изстрели на Джибрил Соу от гостите, а и на Рашфорд от домакините малко преди паузата, така че двата състава се оттеглиха на почивка при нулево реми.

Второто полувреме започна така, както и първото – Юнайтед се настани в половината на съперника, но трудно достигаше до чисти ситуации, макар че имаше две такива в първите минути. Първо Рашфорд обаче направи поредния си пропуск, а после с фрапантен такъв се отчете и късо подстриганият Маруан Фелайни, който трябваше само да улучи опразнената врата, но не успя и прати топката високо в трибуните на „Олд Трафорд“.

В 64-ата минута Моуриньо все пак пусна в игра Погба и Лукаку, заменяйки съответно Фред и Лингард, а скоро след това френският национал създаде смут пред пеналта на гостите с технично изпълнение, ала Рашфорд отново не се сполучи с удара.

После пък гостите нанесоха изненадващ такъв и след рикошет Давид де Хеа трябваше да демонстрира класата си, заковавайки топката на самата голлиния. Секунди след това завърналият се след травма капитан на домакините Антонио Валенсия отново получи контузия и бе заменен от Хуан Мата.

В 74-ата минута Лукаку пропусна добра възможност, стреляйки покрай вратата с глава от границата на вратарското поле, а не след дълго част от домакинските фенове започнаха да напускат своите места. Те обаче пропуснаха голямата драма, тъй като в първата минута на добавеното време Маруан Фелайни донесе успеха на Юнайтед.

След успеха си Манчестър Юнайтед събра 10 точки на втората позиция и се класира за следващата фаза, след като третият Валенсия е с 5 точки. В последния кръг "червените дяволи" ще гостуват именно на испанския тим. Ювентус е лидер с 12 точки и също продължава напред в следващия етап, а в последния кръг ще има визита на Йънг Бойс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА