Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 12:02 1 213 0

Забъркаха треньор на ЦСКА в допинг скандал

  • треньор-
  • цска-
  • стяуа-
  • допинг-
  • обвинения-
  • футболисти-
  • нойберт

Томас Нойберт бе обвинен, че е давал допинг на футболистите на Стяуа

Кондиционният треньор на ЦСКА Томас Нойберт бе замесен във вихъра на допинг скандал, който разтресе румънския футбол. Немският специалист бе обвинен, че е участвал в допинг афера в гранда Стяуа, когато бе на работа там. Разследването е на вестник "Газета Спортурилор". Изданието твърди, че по времето на Нойберт играчите на "синьо-червените" са употребявали непозволени средства, пише "Меридиан Мач".

"Стана въпрос за моите методи на тренировка в Стяуа и се изговориха много лъжи. Забавлявах се с внушението за жълтите пликчета, които носиха футболистите на тима. Пликчетата бяха с такъв цвят, за да не се объркат играчите. Те съдържаха протеин, а не е препоръчително футболистите да го консумират по време на мач. Нашият физиотерапевт им даваше тази течност след мачовете. Идиотско е да се дава по време на мач, защото е смешно за мен", казва Нойберт в интервю за Digi Sport.

"Мога да кажа, че никога не съм прибягвал до допинг, до ЕПО (еритропоетин). Не съм лекар и не мога да предписвам медикаменти и инжекции. Спокоен съм, няма какво да крия. Знам какво правя за възстановяването на играчите и съм го показал в Стяуа, в Ал Хилал, в ЦСКА. Имам чувството, че за Регекампф всичко е наред, а аз и бившия лекар на Стяуа - Раду сме изкупителни жертви".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА