Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 09:56 1 326 0

ПСЖ усложни положението на Ливърпул

  • ливърпул-
  • псж-
  • шампионска лига-
  • наполи-
  • цървена звезда-
  • бернат-
  • неймар-
  • милнър

Всичко между парижани, "мърсисайдци" и Наполи ще се реши в последния мач

ПСЖ победи у дома Ливърпул с 2:1 в среща от петия кръг на група “С” в Шампионската лига и излезе втори във временното класиране. Хуан Бернат (13) и Неймар (37) бяха точни за парижани, които си отмъстиха за загубата с 2:3 на "Анфийлд", а Джеймс Милнър (45+1-дузпа) се разписа за мърсисайдци. В другата среща от групата Наполи срази гостуващия Цървена звезда с 3:1 и остана едноличен лидер.

Парижани натиснаха в началото с вихрени атаки и пропуски направиха Килиан Мбапе и Анхел ди Мария, чийто шут бе отразен от вратаря Алисон, който се намеси и при удар с глава на сънародника си Тиаго Силва, на който бе отсъдена засада.

По-активните действия на домакините доведоха и до гол на Хуан Бернат (13) с удар от близка дистанция в долния десен ъгъл на Алисон. И след гола ПСЖ продължи да доминира, а в 31-ата минута Мбапе центрира остро към Кавани, но не се стигна до голово положение. Малко по-късно Неймар (37) удвои аванса на парижани при бърза контраатака и добавка след отразен удар от Алисон на Каавани след центриран на Мбапе. Неймар вече е най-резултатният бразилец в турнира с 31 попадения, изпреварвайки с едно легендата Кака.

Гостите рядко застрашаваха вратата на Буфон, но в самия край на първата част получиха дузпа, отсъдена след консултация на съдията с помощниците му за нарушение на Ди Мария срещу Сане. Джеймс Милнър (45+1-дузпа) бе точен от бялата точка и намали изоставането на мърсисайдци. При ответната атака бразилският защитник на ПСЖ Маркиньос вкара топката във вратата с глава, но голът не бе зачетен заради засада.

След почивката головите ситуации пред двете врати бяха по-редни. В 60-ата минута Роберто Фирмино можеше да изравни, но след удара му с глава топката премина отляво на вратата на Буфон. Десет минути по-късно Алисон спаси силен удар с глава на Маркиньос след центриране от корнер. Играчите на Юрген Клоп опитаха всичко по силите си да стигнат до изравнителен гол, но не успяха да го постигнат в заключителните минути.

С успеха си ПСЖ събра 8 точки и излезе на втора позиция в групата, а в последния кръг ще гостува на последния Цървена звезда, който е с 4 точки. Ливърпул е трети с 6 точки и в последния кръг ще е домакин на лидера Наполи, който има 9 точки. Мърсисайдци ще имат нужда от победа от поне два гола разлика, за да са сигурни участници на осминафиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА