1 Декември, 2018 13:41 2 077 8

Димитър Бербатов е в Топ 20 на най-добрите нападатели във Висшата лига

  • димитър бербатов-
  • топ 20-
  • нападатели-
  • висша лига-
  • атака-
  • нападател-
  • футбол

Димитър Бербатов попадна в Топ 20 на най-великите нападатели, играли някога във Висшата лига. Класацията е подредена от авторитетното издание "FourFourTwo".

Той изпреварва имена като Емануел Адебайор, Оле-Гунар Солскяер, Джърмейн Дефоу, Юрген Клинсман, Лес Фърдинанд, Джими Флойд Хаселбанк, Ромелу Лукаку, Карлос Тевес, Диего Коста, Никола Анелка.

Ето и какво пише "FourFourTwo" за Бербатов:

"Въпреки че през 2002 г. се появи на финала на Шампионската лига с екипа на Байер (Леверкузен), феновете на Тотнъм не знаеха с какво се сдобиват през 2006 г., когато клубът им подписа с българина. Но на Берба не му трябваше много време, за да придобие култов статут на "Уайт Харт Лейн" с лежерния си, но клинично точен стил.

Именно той направи "шпорите" един от най-атрактивните за гледане отбори в Премиършип, да не говорим, че помогна за спечелването на Купата на Лигата. И това съвсем логично привлече вниманието на Манчестър Юнайтед, който го привлече за повече от 30 млн. паунда. Там той започна бавно, но набра скорост, особено през сезон 2010/2011, когато наниза 20 гола, персонален рекорд, и помогна на отбора да спечели титлата.

Да, накрая изкара два сезона във Фулъм, като темпото в играта му се срина още повече. Но пък това накара възможностите му да изглеждат още по-готини. В ера, в която скоростта и физическата сила бяха смятани за нещо задължително за всеки играч в Премиършип, стилът на Берба беше живителна глътка различие от рутината в Премиършип", написа изданието за българина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    8 18 Отговор
    Да то да чакаш някой да ти подава за да вкараш е много талант, а да играеш за националния си а не само за пари е надценено.
  • 2 ванката

    16 4 Отговор
    браво на англичаните че го оценяват не като наще селяци да го плюят ... благодарение на него и още много малко хора се чувствам горд българин макар и за малко докато не се сетя кой ни управлява но това е деуга тема да е жив и здрав митко
  • 3 mangal74

    6 16 Отговор
    хич не ме е грижа за тоя от както отказа да играе за националния .Незнам защо му се обраща внимание от някой
  • 4 Йбкбкн

    6 16 Отговор
    Тоя никога не е играл като хората. Все някой му пречи - мрънлю.
  • 5 Напушляк

    17 3 Отговор
    Невероятен нападател ,интелигентен, но нали сме папагали дай да го плюем ,че не търчи цял мач.Той е нападател, не е маратонец.Бербатов ако имаше подкрепата която получават ръбове като Рууни например,щеше да е най успешният нападател за последните 30 години.Защо да тичаш като будала, ако имаш усет за пласиране като неговия.Но това ни е национална черта.Бербатов не става, Кобрата не става, Багата не става скоро ще оплюем и Петър Стойчев който пък няма еквивалент и е най-добрият плувец в историята.Една шепа хора сме и вместо да се подържаме се плюем и мразим
  • 6 месара

    3 9 Отговор
    кой е тоя?!

    Коментиран от #8

  • 7 БАЙ МИЛЕ

    7 2 Отговор
    БРАВО !!! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ...!!!!
  • 8 цЕсКи лЕсЕкА

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "месара":

    Седи си там на Герена и не се обаждай на тема футбол!