3 Декември, 2018 09:58 1 236 0

Ливърпул спечели градското дерби с Евертън

  • ориги-
  • ливърпул-
  • евертън-
  • драма-
  • дерби

В герой за "мърсисайдци" се превърна Дивок Ориги, който вкара победния гол в 96-ата минута

Ливърпул надви изключително драматично у дома градския съперник Евертън в дербито помежду им от 14-ия кръг на английската Висша лига и се доближи само на две точки от шампиона и лидер Манчестър Сити. Мърсисайдци доминираха и направиха един куп пропуски на своя „Анфийлд“, за да ликуват в последните секунди с гол на Дивок Ориги (90+6). "Червените" остават без загуба от началото на сезона – 11 победи и 3 равенства, което е най-добър старт за тима в ерата на Висшата лига.

"Карамелите" можеха да шокират „червените“ още в петата минута. Дин центрира от фаул, а Мина се оказа зад защитата и от няколко метра стреля с глава встрани от вратата. Последва натиск на домакините и в 12-ата минута Салах изведе Мане зад отбраната на Евертън, но ударът на сенегалеца премина над вратата. Няколко минути по-късно Колмън блокира удар на Мане. Положения пред двете врати не липсваха до края на първата част, но така и не се стигна до голове. Алисон спаси страхотни удари на Гомес и излезлия очи в очи с него Уолкот, а в 34-ата минута Салах изведе Шакири сам срещу стража на гостите Пикфорд, който също демонстрира класа.

В първите минути след почивката Салах и Мане направиха невероятно пропуски за домакините, след като шутираха встрани от вратата. След час игра домакините организираха бърза контраатака, но Салах остана в положение на засада. В 75-ата минута Клоп замени Салах с Даниел Стъридж, който седем минути след това изведе добре Фирмино, но бразилецът се забави и шутира встрани от вратата. Веднага след това Фирмино отстъпи мястото си на Дивок Ориги, който се превърна в главно действащо лице до края на мача. Пет минути по-късно след центриране от корнер Ван Дайк свали топката с глава, след което Ориги стреля отблизо, но топката срещна напречната греда. Секунди след това след удар на Стъридж топката срещна ръката на Сигурдсон, но дузпа не бе отсъдена.

В шестата минута на добавеното време защитникът Върджил ван Дайк отправи ужасяващ параболичен изстрел, който обаче някак остана в очертанията на вратата. Вратарят Джордан Пикфорд протегна ръце над напречната греда, за да отклони топката в корнер, но само я задържа пред вратата си. Късметът за домакините бе невероятен, след като кълбото тупна на напречната греда, а след това Дивок Ориги с глава вкара победния гол и мениджърът на домакините Юрген Клоп полудя от радост, навлизайки на терена.

След успеха си Ливърпул е втори с 36 точки и две по-малко от Манчестър Сити. Евертън е шести с 22 точки и на 6 зад Арсенал и Тотнъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА