Last news in Fakti

3 Декември, 2018 13:57 2 487 4

Историческо! УЕФА създаде трети европейски клубен турнир

  • турнир-
  • уефа-
  • лига европа-
  • шампионска лига-
  • клубове-
  • правила-
  • провеждане-
  • формат

Европейската футболна централа реши да даде нова възможност за изява на клубовете

Изпълнителният комитет на УЕФА взе решение да направи още една историческа промяна за европейския футбол. След като от тази година стартира новият турнир за националните отбори Лига на нациите, от 2021 година ще започне провеждането и на трета клубна надпревара. Като престиж тя ще е най-ниско поставена в йерархията след Шампионската лига и Лига Европа.

“Тази надпревара означава повече мачове за повече клубове от повече федерации“, заяви президентът на Европейската централа Александър Чеферин.

Новият турнир, чието работно име е “UEL2” ще е структуриран по същия начин като другите две надпревари с 32 отбора. Те ще бъдат разпределени в 8 групи по 4 тима, а след това ще се играят осминафинали. Преди тях ще има плейофен рунд, където класиралите се на вторите места от групите на UEL2 срещат завършилите на трето място в груповата фаза на Лига Европа и победителите продължават към осминафиналите, където срещат завършилите на първо място в групите на UEL2. След това следват четвъртфинали, полуфинали и финал.

Общият брой срещи в новия турнир ще бъде 141 (разпръснати в 15 игрови седмици). Победителят в новата надпревара ще печели правото да се състезава в груповата фаза на Лига Европа през следващия сезон.

Мачовете за турнира UEL2 на този етап са предвидени за четвъртък като ден от седмицата. Шампионската лига ще продължи да се играе във вторник и сряда, а Лига Европа – в четвъртък, като ще има нов начален час за някои от срещите – 17:30 часа българско време.

Финалите в трите евротурнира ще се състоят в рамките на една и съща седмица – срядата се пада на UEL2, четвъртък е за Лига Европа, а Шампионската лига остава за събота.

С въвеждането на новия клубен турнир най-малко 34 страни ще бъдат представени в груповата на европейските клубни надпревари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    4 3 Отговор
    За парички УЕФА всичко ще направи , само , че се съмнявам , че много малко отбори ще издържат на толкова натоварена програма , и количеството ще е за сметка на качеството.
  • 2 Ххх

    6 2 Отговор
    Поредната глупост.... Толкова мачове и турнири, че ти се отщява и футбол и всичко.... Е то ако ще и всеки ден в градината ти да ти играят Барселона и Ювентус ще ти писне и ще им кажеш - Айде стига, че днес пък ми се гледа малко музика....
    Мачовете стават все по безлични, особено тези в групите. Истинските мачове започват с преките елиминации пролетта. Дотогава само безсмислени, безинтересни мачове и сметки.... Върнете си трите стари турнира КЕШ, КНК и УЕФА със стария регламент.... Тогава бяха историческите мачове които се помнят с поколения, сега мачове, мачове, та забравяш какво си гледал вчера.... Та вече хич ги и не гледам....

    Коментиран от #4

  • 3 Ники

    1 0 Отговор
    Всъщност не е толкова лошо ... и 5 турнира да има реално дпрелите държави и по тъпите клубове .. нищо не играят .. така ще има мсчове и за тех нещо да се борят .. феновете радост телевизии има 1000 .. които не му харесва , не ги гледа ...
  • 4 Доктора

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Да,точно така тая клика/УЕФА/отвратиха хората от футбола с тия многобройни мачове.