6 Декември, 2018 17:57 2 708 12

Пеле шокира: Меси има само един крак

  • пеле-
  • нападка-
  • сравнение-
  • меси-
  • марадона

"Марадона бе класи над него", заяви бразилецът

Макар че в миналото Пеле се е изказвал доста ласкаво за аржентинската легенда на Барселона Лионел Меси, сега премина в друга крайност и разкритикува сериозно “Ла Пулга”. Бразилската икона говори пред местното издание Folha de Sao Paulo и тотално разкъса №10 на Барселона, определяйки го като футболист “с един крак, който не може да играе добре с глава”.

“Как може да сравнявате играч, който борави добре с глава, стреля еднакво силно с левия и десния крак и друг такъв, който има шут единствено с левия крак, има точно едно движение и никак не го бива в играта с глава?”, попита Пеле, нападайки открито десетката на “блаугранас”.

“За да сравнявате когото и да е с Пеле, трябва този някой да има ляв и десен крак и да може да вкарва с глава”, продължи 78-годишният бразилец, който има във витрината си невероятните три световни титли. Едсон Арантеш до Нашименто, както е рожденото име на легендарния кариока дори стигна дотам, че направи комплимент на дългогодишния си съперник за званието №1 в историята Диего Армандо Марадона, категоризирайки го като “много по-добър” от Лео.

“Ще ме попитате дали Марадона беше по-добър от Меси? Да. При това с много. Много, много по-добър”, завършва Пеле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 #777777

    20 12 Отговор
    Ех тая пуста завист.
  • 2 Кац

    15 13 Отговор
    Много точно определение на Пеле.
  • 3 ......

    8 11 Отговор
    Мдаааааа,не е излъгал много Пеле
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анатоли 73

    9 6 Отговор
    И Пеле и Марадона не са и на малкия пръст на Меси
  • 6 Ba7_Rambo

    11 3 Отговор
    Той с един крак изпочупи повечето ви рекорди, смятай ако играеше с двата и глава... Чичо Пеле е играл на забавен каданс в сравнение с Меси, но от завист е достатъчно глупав, за да се илита като тиква на баир на тая възраст.
  • 7 Пиле

    0 3 Отговор
    Абсолюно вярна оценка на Пеле ! Меси прилича на нашия мързелив тиквеник Бербатов ! Което е голям комплимент за последния !
  • 8 Помнещ

    0 0 Отговор
    Е ,поне МЕСИ няма опашка, като тебе , корумпирана маймуно
  • 9 Валдерама

    2 0 Отговор
    Меси е друга класа.
  • 10 Валдерама

    2 0 Отговор
    Злоба =излагация
  • 11 Метгонтан

    0 0 Отговор
    Марадона га играиши , другити играчи бяха кат борчета в сравнение с днешнити ракетки
  • 12 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Горкият г-н НАСИМЕНТО........ И той почна да "губи пусолата". Хубаво е човек да поживее по-дълго, да се порадва на белия свят. Не бива да дава констатации на стари години !! Времената се менят, променят се хората, техните нагласи , изисквания, мироглед. Сега какво му е скимнало ??! Естествено че Л.Меси е много по-добър футболист от Д.Марадона !!! Кратка статистика : Меси е изиграл 781 мача / само за Барцелона -653 и нац.отбор на Аржентина-128/ и е вкарал 634 гола / 569 +65/ - коефициент = 0,8118. Неуравновесения наркоман е изиграл 582 мача / за 7 /седем/ отбора общо 491 и за нац.отбор на Аржентина -91/ като е вкарал 292 гола с крака и глава и 1 /един/ с ръка /благодарение на бълг- съдия Дочев/ = общо 293 /259 +34/ - коефициент = 0,5034 !!! Пеле едва ли ще бъде достигнат някога от някого с неговите изиграни срещи и вкарани голове. Но поне да мълчи ......Всепризнат е за Крал на футбола - беше гениален футболист !! Великият /в друга област/ наш Христо Ботев ,завършва "Това Ви чака" с мъдрите думи на дядо Обрешко - " Не му стиге на магарето крастата, че и мухите го хапят !!!" Че и на бати Едисон- не му стигат годините и славата - че дава нелепи заключения, да става за смях на публиката !!!!