Last news in Fakti

6 Декември, 2018 19:59 1 663 7

ЦСКА и Лудогорец не се победиха

  • цска-
  • лудогорец-
  • десподов-
  • кешерю-
  • червен картон-
  • дерби-
  • равенство

Шампионите поведоха, но "червените" успяха да изравнят

ЦСКА и Лудогорец завършиха 1:1 в дербито от 18-ия кръг на Първа лига. "Орлите" продължиха традицията да не губят при гостуванията на "червените" в шампионатните двубои. От общо 11 срещи Лудогорец спечели 4, а 7 завършиха наравно.

Двубоят тази вечер отново беше изключително напрегнат и интригуващ, но победител не беше излъчен. Клаудиу Кешерю даде преднина на гостите от Разград в 29-ата минута, а Кирил Десподов изравни в 67-ата минута.

В края на мача за втори жълт картон беше изгонен Сисиньо. Защитникът на Лудогорец повече от минута напускаше терена, с което вбеси "червените". Напрежението ескалира, когато четвъртият съдия Ивайло Стоянов вдигна таблото, информирайки, че добавеното време е само 2 минути, на което Нестор Ел Маестро реагира бурно. Треньорът на ЦСКА коленичи пред четвъртия съдия, молейки се за по-дълго продължение. В крайна сметка претенциите на "армейците" бяха уважени и Николай Йорданов остави играта да продължи до 95-ата минута.

Срещата беше белязана от няколко спорни ситуации, като както домакините, така и шампионите изразиха претенции за дузпи - за фаулове срещу Кешерю и Десподов, при които Йорданов оставаше безмълвен. Любопитното беше, че този рефер не беше ръководил мач на ЦСКА на "Армията" от 12 години. За последно Йорданов свири победата на "червените" с 2:0 над Берое, след което се превърна в недолюбван от "армейците", които не го желаеха в мачовете си.

Сред титулярите за ЦСКА беше Кирил Десподов, който получи контузия при загубата с 0:1 от Славия в предишната среща. Излекуваният национал се представи силно срещу Лудогорец и реализира страхотен гол. В 67-ата минута Десподов прониза Ренан с изстрел от воле, засичайки отлично центриране на Станислав Манолев отдясно.

Преди това Кешерю откри резултата за "орлите" в 28-ата минута. Вандерсон центрира от корнер, а на близката греда Антон Недялков продължи с глава към румънския голмайстор, който засече с глава пред Витаутас Черниаускас. За Кешерю това е 14-то попадение през сезона в Първа лига. Нападателят на Лудогорец е само на гол зад лидера в листата при реализаторите - Станислав Костов (Левски).

Цял мач за Лудогорец срещу бившия си отбор изигра Антон Недялков. Бившият защитник на ЦСКА взриви привържениците на "армейците" с решението си да премине в клуба от Разград през лятото, като те го обявиха за предател.

С равенството тази вечер Лудогорец запази преднината от 6 точки пред ЦСКА. Разградчани имат 45, "армейците" са втори с 39, а на третата позиция с 38 е Левски, който също направи равен в 18-ия кръг - 2:2 със Септември (София).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГМО продукт

    14 14 Отговор
    Цяла България видя за кого свирят съдиите.За Литекс-София които викат дръжте крадеца.Мафия на големия мафиот Г.Г.Дааааа помним и не забравяме.
  • 2 Грух,грух

    6 15 Отговор
    Литекс-София шампион....оле,няма съдия който да ни спре....
  • 3 УефскИ

    15 7 Отговор
    От коментарите ви лъха, та направо си вони. ..а и прозира много, много синя мъка.
  • 4 ясно е

    10 5 Отговор
    Говежди комплекси се избиват само като страстно мучат срещу ЦСКА !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ДПС ГИБОНА

    1 0 Отговор
    СИНЯ КУПА , КОГА????