11 Януари, 2019 12:58 1 814 2

Бербатов: Сега ще видим колко е силен Юнайтед

  • бербатов-
  • манчестър юнайтед-
  • тотнъм-
  • прогноза-
  • солскяер

Бербатов коментира предстоящия мач между Тотнъм и Манчестър Юнайтед

Димитър Бербатов ще бъде в неделя на “Уембли”, за да наблюдава на живо битката между два от бившите му отбора. Ето какво сподели той пред Betfair за срещата между Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

"Ще бъда на “Уембли” в неделя. Отивам като обикновен фен и очаквам с нетърпение да видя нещо специално. И двата отбора се намират в силна форма и трябва да продължат с победите, тъй като краят на сезона наближава. На фона на формата съм изненадан, че коефициентите не са изравнени, тъй като според тях “шпорите” са големите фаворити. Предполагам, че тези ставки са точните, ако разгледаме сезона досега като цяло. Тогава Тотнъм логично е фаворит, но на фона на последните пет двубоя е много трудно да се даде предимство на единия от двата отбора. Досега под ръководството на Оле Гунар Солскяер Юнайтед се представи много силно, печелейки всичките си пет двубоя в първенството и ФА Къп. Изведнъж станаха толкова уверени в себе си и впечатлиха с играта си. Ако обърнем внимание само на това, то мачът би бил доста завързан.

Наблюдавах как във вторник “шпорите” надвиха Челси с 1:0 на “Уембли”. Показаното от двата отбора със сигурност не беше нещо специално, но понякога трябва да действаш точно така, защото най-важен е резултатът.

Не забравяйте, че това е Челси - много добър съперник, който със своите класни футболисти винаги ще те постави под напрежение. Те сториха това и в този двубой, но Тотнъм беше отборът, който измъкна победата, която го доближи с още една крачка до финала за Купата на Лигата. Понякога големите клубове правят това - печелят по грозен начин.

Със сигурност знаем, че лондончани ще заложат на мнозина от състезателите, които бяха на терена и във вторник. Много е вероятно да има лека умора и Юнайтед трябва да се възползва от това. Ако са по-умни и задържат топката, ако вдигат темпото при възможност и се възползват от празните пространства, то имат шанс да надвият противника.

“Червените дяволи” изкараха седмицата в Дубай, докато Тотнъм записа още едни трудни 90 минути. Тези седмици с тренировки на топло са страхотни. Заедно с момчетата сте, шегувате се, правиш това, което ти харесва и съответно тренираш с усмивка на лицето си. И в същото време се подготвяш за следващия мач. Там си с другото си семейство и зареждаш батериите. Знам, че играчите на Манчестър Юнайтед ще са подготвени за този дуел и да видим дали свежестта при тях ще им помогне да преборят “шпорите”.

И двата тима трябва да действат умно - Тотнъм да намери начин да бъде свеж, а Юнайтед да се възползва от евентуалната умора у противника. Ето защо това ще бъде много интересен за гледане сблъсък.

Разбира се, има вероятност “шпорите” да не се чувстват изморени. Големите футболисти искат винаги да играят и адреналинът в тези топ мачове, особено срещу клуб като Юнайтед, може да им помогне.

Трудно е да прогнозираме някакъв резултат, но знаем, че равенството няма да е от полза на никой. Тотнъм трябва да продължи да бъде близо до върха, а Юнайтед се бори за четвъртото място. И двата отбора преследват някой.

Тъй като съм бил и в двата клуба, за мен е трудно да избера страна. Изненадан съм, че има такава разлика в коефициентите. Юнайтед има леко предимство заради възможността да почива повече и да се подготвя по-дълго за този мач, докато съперникът почти сигурно ще усеща някаква умора заради сравнително късата си скамейка.

Заради напрежението и в двата лагера от нуждата за успех има шанс да видим предпазливо начало на срещата. Може би ще наблюдаваме тактическо надиграване, но всичко зависи от това какво мениджърите ще изберат. Сър Алекс винаги искаше от нас да се забавляваме и обикновено радвахме феновете.

В крайна сметка съм на мнение, че и двата отбора ще вкарат. И двата тима има толкова много класа в нападението - Хари Кейн, Антони Марсиал, играчи, които са в състояние да отбележат от нищото. Затова е трудно да се стигне до две “сухи” мрежи.

А и заради факта, че и двата отбора се нуждаят от трите точки, е малко вероятно да се получи равенство. Възможно е да станем свидетели на едно или две късни попадения, когато съперниците ще натискат в търсене на успеха. Ако все пак трябва да дам точна прогноза, бих казал 2:1 за Тотнъм.

Оле направи отличен старт на кариерата си на “Олд Трафорд”. Нормално е бивш футболист на клуба, легенда, да получи съответното уважение и внимание от отбора, но в крайна сметка нещата опират до това какво казваш на момчетата, как им предаваш идеите си и как ги прилагаш на терена. Трябва да си много находчив в това. Засега всичко в Манчестър Юнайтед изглежда страхотно под ръководството на Солскяер. Юнайтед бележи голове и играе добре, но, с цялото ми уважение към досегашните съперници, едва сега предстои първият сериозен тест.

Много съм любопитен какво ще се случи и очаквам тази среща с нетърпение. Домакините ще са точният барометър за това докъде е стигнал съперник под ръководството на Оле. В същото време победа на Тотнъм ще му осигури дубъл над този опонент и ще го остави в близост до Ливърпул и Манчестър Сити и в същото време пред Челси.

От време на време се отбивам на “Карингтън” и се надявам скоро пак да посетя клуба, за да види как вървят тренировките и да се срещна с някои от старите си съотборници. Обичам да си говоря с треньора, тъй като винаги е хубаво да научиш нещо ново и така да се развиваш. Това ми е целта в момента.", заяви Бербатов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    7 6 Отговор
    Със твоята подкрепа съм сигурен че ще намерят сила, все пак ти си свикнал да ги подкрепяш от скамейката.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.