Last news in Fakti

2 Февруари, 2019 15:00 2 016 1

Световният ски елит отново е у нас

  • алберт попов

Алберт Попов ще кара пред родна публика

Най-добрият ни зимен курорт отново е домакин на кръг от Световната купа по ски. Предстоящата кампания ще е 3-тото идване на мъжете в Банско след 2011-а и 2012-а. Очакванията са в България да пристигнат над 150 скиори алпийци от цял свят!

Голямата ни гордост Алберт Попов, който предизвика истински фурор на слалома в Шладминг, завършвайки на 6-ото място преди броени дни, също ще вземе участие в най-мащабното спортно събитие у нас за 2019 г. В последните няколко дни всички говорят за 21-годишния атлет и неговите феноменални резултати в Кицбюел и Шладминг. Българската публика ще очаква Попов да повтори силното си каране и да зарадва зрителите по трибуните и пред малкия екран. Такива са очакванията и на специалистите.


Първият ден най-добрите скиори в света ще участват в Алпийската комбинация (Супер-Г и Слалом). Вторият ден ще продължи със Супергигантски слалом, а в последния трети ден ще се проведе Гигантският слалом. Специална сглобяема трибуна ще бъде построена на Бъндеришка поляна за стартовете от световната купа.

Родният букмейкър Winbet е официален спонсор на събитието, а от компанията за пореден път показват, че спортът за тях е кауза! От Winbet са се постарали и са подготвили страхотни изненади за гостите на събитието. Организаторите са предвидили неочаквани предизвикателства по време на стартовете в Банско, които да зарадват още повече всички зрители. "Тази година ще се опитаме да направим повече скокове, за да е по-зрелищно" – сподели шефът на състезанието Виктор Гичев.

През февруари 2019-а година БФСки и Банско ще отпразнуват 10-ата годишнина от първото домакинство на стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Досега в курорта са провеждани стартове 2009 г, 2012 г и 2015 г (жени), 2011 г и 2012 г (мъже)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куюм Джиев

    1 3 Отговор
    Това събитие ще запуши много усти, а може и арести да започнат, все пак вече 10-15г се саботира изграждането на съоръжения в планините