3 Февруари, 2019 13:25 1 211 4

Левски с нова загуба в Кипър

  • левски-
  • урал-
  • кипър-
  • загуба

Георги Дерменджиев продължава серията си от негативни резултати начело на "сините"

Отборът на Левски допусна трета загуба в контролите си на кипърска земя. "Сините" отстъпиха на деветия в руското първенство - Урал с 1:2. Така Георги Дерменджиев продължава серията си от негативни резултати начело на гранда.

Вина за това поражение донякъде има слабото начало на столичани, които в първите 10 минути на двубоя допуснаха и двете попадения в своята мрежа, пише topsport.bg. Те бяха дело на нападателя Панюков.

Вековниците се върнаха в мача малко след паузата, когато Слави Костов направи точна добавка. До края българският клуб беше по-активният на терена, но пропуски на Паулиньо не спомогнаха за постигането поне на реми.

След три дни на Левски предстои нова контрола - срещу литовците от Судува.

Проверката започна по възможно най-лошия начин за "сините", след като те допуснаха гол още при първата по-сериозна опасност пред вратата им. Николай Димитров проби по крилото, след което подаде отлично за връхлитащия Панюков. Първият му изстрел беше спасен от Ники Михайлов, но при добавката, с любезното съдействие и на страничната греда, руският таран отбеляза за 0:1.

Селекцията на Георги Дерменджиев така и не се съвзе след инкасираното ранно попадение. И докато "сините" тепърва опитваха да градят своя дебютна атака, Урал вече водеше с 0:2. Деветият в руската Премиер лига получи правото да изпълни корнер, след който в полето на софиянци се образува меле. При него най-съобразителен отново беше стрелецът Панюков, реализирал отблизо.

Проблемите за Левски можеше да придобият митологични размери, ако в 12-ата минута съперникът им не се беше разминал с третия гол. Българският клуб отново не се подреди добре при ъглов удар, но този път насочилият с глава Фидлер просто не бе дарил с необходимата акуратност своя изстрел.

Левски се задържа малко по-продължително в полето на Урал. С идването на 29-ата минута дойде и първото интересно положение за вековниците. Хали Тиам демонстрира силата на своя шут, като "бомбата" му от над 25 метра профуча малко над горната греда на руснаците.

"Сините" имаха отлична възможност да намалят своето изоставане в 36-ата минута. Бранител на Урал върна прекалено слабо към своя вратар, което позволи на Серджиу Буш да открадне топката. Ъгълът му за стрелба не беше достатъчно подходящ и той реши да комбинира с Вашчук. Последвалият изстрел на естонеца обаче беше избит в корнер от Гордзюк.

Втората част започна подобаващо за левскарите, които отбелязаха попадение в 51-ата минута. Появилият се на почивката Станислав Костов се оказа на точното място, след като вратарят на Урал изби много опасен удар на Паулиньо, а за него остана само да осъществи головата добавка.

Бранителят Давид Яблонски можеше да напомни за своите голови умения, след като в 61-ата минута успя да изпревари персоналния си пазач и да стреля с глава след корнер. Топката обаче не намери очертанията на руската врата.

Левски ускори своя офанзивен подход с настъпването на последните 10 минути в мача. В 80-ата Паулиньо отново не можеше да бъде спрян от фланговите футболисти на Урал, ала завършващият му удар отново не бе достатъчно качествен.

Отбраната на левскарите допусна нелепа грешка, която можеше да коства нов гол в мрежата на столичани. Последна преграда пред него обаче се оказа резервата Ники Кръстев, който спечели индивидуалния дуел с Араторе.

До края "сините" така и не създадоха голова възможност, която да им помогне за достигането поне на равенство.

Във вторник на Левски предстои нова контрола - тогава опонент на столичани ще бъде Судува от Литва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пк 500 коня

    6 0 Отговор
    Само Уевски
  • 2 1234

    6 4 Отговор
    Загубите на Левски не са новини. Новина ще бъде когато успеят да спечелят.
  • 3 Гзт

    1 0 Отговор
    За кво се мъчат Тея .Направо да закрият отбора. Пазарджик и кой гледа футбол егати скуката е този "спорт"
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.