Last news in Fakti

5 Февруари, 2019 10:27 1 241 0

Ливърпул с нова грешна стъпка във Висшата лига

  • засада-
  • висша лига-
  • ливърпул-
  • уест хям-
  • мане-
  • антонио

"Мърсисайдци" не успяха да победят Уест Хям, макар че вкараха гол от засада

Лидерът Ливърпул направи нова грешна стъпка в борбата за титлата и завърши 1:1 при визитата си на Уест Хям в последна среща от 25-ия кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци поведоха със скандален гол на Садио Мане (22), разписал се след пас на намиращия се в засада преди това Милнър. Михаил Антонио (28) изравни и донесе точката за "чуковете", а така разликата между "червените" и Манчестър Сити вече е само 3 точки.

„Чуковете“ започнаха по-активно и направиха пропуски чрез Ернандес и Кресуел. Мърсисайдци стигнаха до първо сериозно положени едва в 20-ата минута след удар на Фирмино, отразен от вратаря Фабиански. След по-малко от 120 секунди обаче гостите поведоха. Лалана подаде по дясното крило на Милнър, който бе в положение на засада, но страничният съдия не вдигна флага си. Капитанът на гостите асистира на Садио Мане, който даде аванс на Ливърпул.

Домакините сравнително бързо изравниха. В 28-ата минута Михаил Антонио се откъсна от бранителите при заучено изпълнение на пряк свободен удар и вкара за 1:1. Лондонският тим можеше да стигне и до пълен обрат три минути преди края на първата част при ново изпълнение на фаул. Тогава Анджело Огбона се озова сам срещу Алисон, но ударът му с глава не намери целта.

Четири минути след почивката гостите претендираха за дузпа за игра с ръка на Огбона, но съдията не посочи бялата точка. Ливърпул играеше слабо, а Мохамед Салах се опита да затрудни Фабиански с прехвърлящ удар в 62-ата минута, но без успех. В последните секунди на мача влезлият като резерва Дивок Ориги пропусна от изгодна позиция, след като Фабиански спаси удара му. И в тази ситуация имаше засада на нападателя, но тя не бе маркирана от съдията.

След равенството Ливърпул остава на върха с 62 точки, но вече само с 3 аванс пред шампиона Манчестър Сити. Уест Хям е на 12-а позиция с 32 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА