Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 09:57 1 763 0

Вердер Бремен изненада неприятно Борусия Дортмунд

  • борусия дортмунд-
  • купа на германия-
  • изненада-
  • дузпи-
  • вердер бремен

Лидерът в Бундеслигата отпадна от Купата на Германия след изпълнение на дузпи

Вердер шокира лидера в Бундеслигата Борусия (Дортмунд) с 4:2 след изпълнение на дузпи и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Германия. В редовното време съперниците си размениха по един гол, а след продълженията резултатът бе 3:3. При дузпите Алкасер и Филип бяха грешници за домакините, а нито един от футболистите на гостите не пропусна.

Халфът от Косово Милот Рашица (5) даде ранен аванс за тима от Бремен, след като не остави никакви шансове за дебютиралия на вратата на домакините в този мач Ерик Оелшлегел.

Вердер продължи да играе добре, но в добавеното време на първата част допусна изравнителен гол, дело на Марко Ройс (45+3) след изпълнение на пряк свободен удар.

След почивката нито един от двата тима не успя да реализира някое от положенията си. В последната минута първо Оелшлегел отрази с голяма доза късмет рикоширала в стената топка при изпълнен от Макс Крузе пряк свободен удар, а при ответната атака след центриране от корнер Дилейни засече топката с глава, след което тя кацна на напречната греда и излезе в аут.

В продълженията отборите сътвориха зрелище с още четири попадения. Вестфалци на два пъти повеждаха с голове на Кристиан Пулишич (105) и Ашраф Хакими (113) след асистенции на Пако Алкасер и Максимилиан Филип. Вердер обаче изравняваше чрез легендата Клаудио Писаро (108) и Мартин Харник (119), за да се стигне до дузпи. При тях гостите не сгрешиха нито веднъж, а Пако Алкасер и Максимилиан Филип пропуснаха първите две за вестфалци и така Вердер се класира за четвъртфиналите на надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА