Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 10:27 1 134 0

Манчестър Сити поведе във Висшата лига

  • манчестър сити-
  • висша лига-
  • водач-
  • ливърпул-
  • евертън-
  • лапорт-
  • жезус

"Гражданите" се справиха с Евертън и изпревариха Ливърпул

Манчестър Сити спечели трудно с 2:0 при визитата си на Евертън в изтеглен мач от 27-ия кръг на английската Висша лига заради финала в турнира за Купата на Лигата на 24 февруари, когато „гражданите“ ще спорят с Челси за трофея. Аймерик Лапорт (45) и Габриел Жезус (90+7) вкараха головете за шампионите на „Гудисън Парк“ в Ливърпул. Така те се изкачиха на върха във временното класиране с по-добра голова разлика от Ливърпул, който е с мач по-малко.

Гостите от Манчестър взеха инициативата от самото начало и неточни удари отправиха Лерой Санер и Аймерик Лапорт. В 19-ата минута Давид Силва получи топката на аутлинията и върна към Илкай Гюндоган, след чийто удар кълбото срещна гредата. Десет минути след това „карамелите“ стигнаха до първото си опасно положение, но Бернард отправи неточен удар с глава след центриране на Тио Уолкът.

Точно преди края на първата част централният защитник Аймерик Лапорт даде аванс на „гражданите“. Французинът беше точен с глава в добавеното време.

След почивката първо Едерсон спаси удар на Идриса Гей от домакините, а след това и колегата му на отсрещната врата Пикфорд трябваше да се намесва след шут на Лерой Сане.

В 58-ата минута Серхио Агуеро от гостите опита удар със задна ножица, но намери целта. Гостите продължиха да доминират и в 69-ата минута след разбъркване в наказателното поле на домакините Рахим Стърлинг шутира и след рикошет топката премина над вратата.

Седем минути преди края на редовните 90 домакините организираха контраатака, при която Тосун бе изпреварен в последния момент от вратаря Едерсон. Съдията назначи седем минути добавеното време, а в последните секунди от него Габриел Жезус (90+7) с глава оформи крайния резултат.

След 20-ата си победа за сезона „гражданите“ са лидери с 62 точки и по-добра голова разлика от Ливърпул, който е втори със същия актив, но и мач по-малко. Евертън допусна 11-а загуба и е девети с 33 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА