10 Февруари, 2019 13:25 2 158 2

Александър Петров спечели титлата на SFC 7 Avatars

  • петров-
  • титла-
  • к1-
  • sfc-
  • спранг-
  • победа

В доста оспорван и изключително изтощителен и за двамата бойци шампионски двубой Александър Петров спечели титлата по К1 на SFC със съдийско решение срещу досегашния ѝ носител Майк Спранг. Петров контролираше дистанцията и спази тактическия си план за 5-рундовата битка, като записа забележителна 26-а победа на профи ринга, като има само три поражения. За Майк Спранг, който също заслужи аплодисменти, това бе шеста загуба, като той има 20 победи и 4 равенства. Двамата по най-добрия начин оправдаха високите очаквания на публиката в софийската зала "Универсиада" на галавечерта SFC 7 Avatars.

Петров е европейски шампион по К1, като направи силен лагер в Испания и там е тренирал със знаменитости в кикбокса като Сезар Кордоба. Официално е вече с 29 двубоя, неофициално е с 48, а аматьорските му са около 150-200. Алекс също е двукратен световен шампион по кикбокс, има и европейска профи титла по К1 в категория до 81 кг, като е и многократен републикански шампион, а вече и на SFC в категория до 84 кг.

Майк Спранг на SFC 5 победи поляка Камил Колтон и се завръща в октагона на промоцията, като двамата с Петров трябваше да се срещнат миналата година на галавечер в пловдивската зала "Колодрума", но двубоят не се състоя. Холандецът също е представител на легендарната школа "Mike's Gym", като се състезава в най-голямата кикбокс верига GLORY.

В началото Спранг бе по-активен с ръцете, като левият му прав бе пласиран точно няколко пъти, докато Александър се съсредоточаваше върху кикове. Той също понасяше вътрешни лоу кикове, но пък постепенно притисна съперника в близост до оградата. Петров записа точни комбинация на кроше с лоу кик, като винаги отговаряше с контра в случаите, когато Спранг пласираше кикове. В самия край на рунда българинът пласира ляво кроше и добави ляв лакът, за да провокира аплодисменти от подкрепящата го изцяло публика.

Петров за малко не препъна противника си с лоу кик в самото начало на втория рунд, в който двамата направиха няколко размени на такива удари. От изчакваща позиция българинът се впусна напред за момент и респектира опонента с ляв прав, но после отново зае изчакваща позиция. Петров отново вкара ляво коляно в целта след добра атака с удари с ръце, като Спранг се спаси с клинч. Ляв ъперкът на Александър поразклати съперника му, по чието лице вече започваха да се виждат поражения от страйкинга на противника. Петров получи два външни леви лоу кика, но спази тенденцията да ги връща моментално, а пласира и хубав ляв ъперкът в тялото на холандеца.

Спранг не успяваше по никакъв начин да притесни Петров с ударите си в началото на третия рунд, като българинът парираше добре и на свой ред го наказваше със странични кикове. Колената също биваха ползвани по-успешно от Петров, който бе намерен с контриращо дясно кроше в следващ момент, но веднага след това пое инициативата. Ляво кроше от неговата ръкавица бе само началото на атаката му, която съвсем притисна Спранг до оградата. Спининг десен бек кик наелектризира публиката, като Петров продължи да бъде агресивен и в оставащите 10-ина секунди от третия рунд.

Александър "изяде" без проблем ляво кроше на Спранг, чиито попадения изглежда не притесняваха особено българина, дори когато попадаха чисто. След това българинът наказа съперника с лоу кикове и пробваше също да намери и главата, но и да спазва тактическия си план. Ляв кик в главата поразклати холандеца, а той бе последван и от тежко ляво кроше, след което Спранг пак се спасяваше с клинчове. В края на рунда Александър опита спининг десен бек кик, но той не попадна чисто в тялото на опонента му.

Холандецът се впусна в атака в началото на последния рунд и вкара ляво коляно в целта, като опита да заложи на количеството, вместо на качествени удари. Петров бе по-пасивен, но само на пръв поглед, защото изчакваше идеално момента си за контра, а и таймингът му за удар с лявата ръка бе идеален. Комбинация от леви крошета на Петров наелектризира феновете, а той пък добави и мощен страничен ляв кик. Колкото и лоу кикове да "изяде", българинът не спря да се движи прекрасно по ринга и завърши двубоя с високо вдигнати ръце.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    2 5 Отговор
    Как па един българин не откри нещо важно за човечеството...само обезкосмени кечисти...

    Коментиран от #2

  • 2 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Batushka":

    Имаме безкрайно много учени от световна величина, но ти руснако даже не си и чул за тях. Джон Атанасов- баща на компютъра. Илия Вълков- браун газ. Карл Джераси- баща на контрацептивите. Има и други, но и да нямаше, един Петър Дънов ни е напълно достатъчен.