11 Февруари, 2019 09:58 1 421 1

Манчестър Сити направи за смях Челси

  • манчестър сити-
  • челси-
  • разгром-
  • срам-
  • агуеро-
  • стърлинг-
  • гюндоган

"Гражданите" победиха лондончани с разгромното 6:0

Манчестър Сити направи за смях Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити постигна впечатляваща победа с изразителното 6:0 срещу Челси в среща от 23-ия кръг на Висшата лига. Очакванията за дерби не се сбъднаха, след като "гражданите" премазаха тима на Маурисио Сари за радост на привържениците си на "Етихад".

Още до почивката Сити поведе с изразителното 4:0, а през второто полувреме довърши "сините" от Лондон. Над всички беше Серхио Агуеро, който блесна с хеттрик. Точни за домакините бяха още Рахийм Стърлинг - на два пъти, както и Илкай Гюндоган.

Така Манчестър Сити нанесе най-тежката загуба на Челси от години насам. Предишното по-болезнено поражение на "сините" от "Стамфорд Бридж" датираше от 1991 година - 0:7 oт Нотингам.

"Гражданите" продължиха да доминират и четвъртото попадение не закъсня. В 25-ата минута Рюдигер сгреши с изчистването на топката, която стигна до Гюндоган, който стреля и също вкара на неубедителния Кепа - 4:0.

И след почивката Челси не знаеше как да се противопостави на домакина си. Агуеро се размина с хеттрик в 51-ата минута, когато след центриране на Де Бройне засече топката с глава и я прати в горната греда. Аржентинецът обаче получи още по-добра възможност за третото си попадение в мача малко по-късно, след като Аспиликуета спъна Стърлинг в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Агуеро бе точен от бялата точка и направи резултата 5:0.

Така аржентинецът изравни лидера по хеттрици в английския елит Алън Шиърър (11). Агуеро вече и най-резултатният играч на Сити в шампионата със 160 гола, изпреварвайки легендите Ерик Буук и Томи Джонсън, които имат по 158.

До края футболистите на Пеп Гуардиола вкараха още едно попадение. Стърлинг се разписа за втори път в мача в 80-ата минута, за да се стигне до изразителната победа с 6:0.

След победата днес Сити събра 65 точки и се върна на върха във Висшата лига. Също с 65 точки е Ливърпул, а трети с 60 е Тотнъм. Челси е на шестата позиция с 50 точки.

Старт на головото шоу на "Етихад" даде Стърлинг. Още в четвъртата минута защитата на Челси се пропука, Бернардо Силва прати топката в наказателното поле, където 24-годишният английски национал засече точно - 1:0. Малко след това Агуеро направи невероятен пропуск на празна врата, стреляйки встрани от целта.

В 13-ата минута аржентинецът се реваншира и вкара по красив начин. Агуеро прониза Кепа Арисабалага с далечен изстрел - 2:0. В 19-ата малко странно Рос Баркли реши да връща топката към вратаря Едерсон с глава в ситуация, когато това въобще не бе разумно. Тя се озова в Агуеро, който покачи на 3:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    0 0 Отговор
    бой до посиняване :D