13 Февруари, 2019 10:30 980 0

Рома спечели битката, но не и войната

  • рома-
  • осминафинал-
  • шампионска лига-
  • дзаниоло-
  • лопес-
  • реванш-
  • порто

Италианският тим спечели първия осминафинал срещу Порто с 2:1

Рома спечели битката, но не и войната - 1
Снимка: БГНЕС

Рома победи у дома Порто с 2:1 и взе минимален аванс преди реванша помежду им от осминафиналите на Шампионската лига. Николо Дзаниоло (70, 76) шокира испанската легенда на вратата на гостите Икер Касияс на два пъти за шест минути, но резервата Адриан Лопес (79) върна надеждите на „драконите“ за реванша.

“Вълците” започнаха по-активно и в 19-ата минута имаха претенции за игра с ръка на опитния защитник Пепе, но реферът даде знак играта да продължи и не посочи бялата точка. Те продължиха да играят по-добре и в 37-ата минута можеше да поведат, но след удар на Един Джеко топката се отби от дясната греда на вратата.

Пет минути след почивката Браян Кристанте отправи силен удар, но Касияс изби, а в 57-ата минута „драконите“ бяха близо до гола, но Данило Перейра нямаше късмет и с глава прати топката на сантиметри покрай вратата.

В 66-ата минута Касияс отново демонстрира класа, спасявайки удар от движение на Лоренцо Пелегрини. Четири минути след това обаче испанският страж капитулира. Джеко получи топката в наказателното поле и подаде на Дзаниоло, а 19-годишният нападател прати топката в долния десен ъгъл за 1:0. Две минути след това гостите имаха хубаво положение, но Де Роси блокира техен удар.

Николо Дзаниоло бе близо до реализирането на втори гол в 75-ата минута, когато стреля от малък ъгъл, но Касияс спаси. Минута след това все пак Рома удвои аванса си, а Дзаниоло отново бе в прегръдките на съотборниците си. Джеко отправи удар от границата на наказателното поле, а топката срещна десния стълб на вратата и Дзаниоло направи добавка.

Радостта на „вълците“ бе кратка, тъй като в 79-ата минута Адриан Лопес бе изведен зад отбраната им и върна към Тикиньо Соареш. Последният се опита да стреля, но се получи извеждащ пас към Адриан Лопес, който се разписа за 2:1.

Порто можеше и да изравни в 83-ата минута, но топката премина на сантиметри покрай лявата греда след удар на Ектор Ерера. В добавеното време пред Александър Коларов от домакините се откри добра възможност, Икер Касияс спаси удара на сърбина.

Реваншът в Порто е на 6 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА