15 Февруари, 2019 09:58 1 469 2

Невероятна издънка на Арсенал в Лига Европа

  • лига европа-
  • бате борисов-
  • арсенал-
  • изненада-
  • издънка-
  • драгун-
  • червен картон

"Артилеристите" загубиха гостуването си на БАТЕ Борисов с 0:1

Невероятна издънка на Арсенал в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

БАТЕ (Борисов) изненадващо победи у дома Арсенал с 1:0 в първи мач помежду им от 1/16-финалите в Лига Европа. Станислав Драгун (45) с глава вкара победния гол за спечелилия 13 поредни титли в Беларус тим.

Арсенал имаше инициативата в началото и още в 2-ата минута вратарят Шербицки се намеси решително след удар на Мхитарян. Последваха още пропуски на Мустафи и Лаказет, а в 28-ата минута Милич имаше шанс да открие резултата в полза на БАТЕ, но изстрелът му не се получи.

В последната минута на първата част БАТЕ получи фаул на удобна за центриране, а Стасевич качи топката на главата на Драгун, който вкара за 1:0.

След почивката „артилеристите“ опитаха всичко по силите си да изравнят, а в игра за тях се появи и голмайсторът Пиер-Емерик Обамеянг, но и той не успя да помогне. Домакините играеха стабилно в защита и не допускаха положения пред вратата си. В 72-ата Коласинац се оказа на добра позиция, но стреля в аут, а след това бе заменен от новото попълнение Денис Суарес, привлечен от Барселона.

Положението на гостите се усложни в 85-ата минута, когато Лаказет получи директен червен картон. Французинът беше задържан от Филипович и след това го удари с лакът без топка, а съдията Йованович го изгони. С човек по-малко Арсенал не създаде голово положение и си тръгна победен от Беларус.

Реваншът в Лондон е след седмица на 21 февруари от 19:55 българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 две греди и автогол

    2 0 Отговор
    Е в Англия ще се напънат и в крайна сметка ще ги отстранят, ама ще си е драма! А сегашният резил е резултат най-вече от подценяване и желание да минат с най-малко усилия.......по принцип това е нормално за големите европейски отбори, които играят на няколко фронта и трябва да пазят сили за най-важните мачове!