Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 11:28 749 0

Севиля успя да се справи с Лацио

  • севиля-
  • бен йедер-
  • лига европа-
  • лацио

Испанският тим се наложи с 1:0 в първата среща от 1/16-финалите на Лига Европа

Севиля успя да се справи с Лацио - 1
Снимка: БГНЕС

Севиля записа заслужена победа с 1:0 над Лацио като гост в първа среща от 1/16-финалите в Лига Европа и си осигури голямо предимство преди реванша след шест дни. Висам Бен Йедер вкара единствения гол в 22-ата минута.

Испанците доминираха през по-голямата част от срещата и създадоха доста възможности, но в последния момент подхождаха несериозно. Домакините пък и това не сториха. Реално те имаха само едно чисто положение, но то беше пропуснато от Адам Марушич.

Севилци започнаха доста добре и до петата минутата бяха направили четири опасни влизания в наказателното поле на домакините.

Те продължиха да са по-опасният отбор, докато италианците не показваха нищо смислено. Така в 22-ата минута футболистите в червени екипи направи отлична контраатака, при която Пабло Сарабия подаде на Бен Йедер на празна врата - 1:0 за Севиля.

"Орлите" веднага отговориха с две възможности. В 24-ата Хоакин Корея не успя да овладее добре топката в наказателното поле, а в 27-ата Адам Марушич излезе на позиция, стреля и кълбото се търкаляше към мрежата, но в последния момент футболист на Севиля се намеси и изчисти.

Този импулс в играта на римляните обаче се оказа нещо моментно. Последваха нови опасности пред вратата на Томас Стракоша и само късметът спаси домакините от втори гол в тези минути.

Малко преди паузата халфът на Севиля Евер Банега си изпроси жълт картон за ненужно нарушение, като по този начин той ще е наказан за ответния мач.

Домакините имаха нещастието да направят три принудителни смени до 57-ата минута, което нямаше как да не се отрази на играта им.

Все пак италианците натиснаха, но чистите положения ги нямаше. Те дори се оголиха в задни позиции и между 65-ата и 70-ата минути на три пъти можеха да бъдат наказани с второ попадение. Шанс нямаха Хесус Навас, Серхио Ескудеро и Андре Силва.

Хаотичните опити на футболистите на Лацио да изравнят се изразяваха основно в центрирания. И все пак тимът си изработи много добра възможност в 85-ата минута, но Лукаш Лейва не уцели вратата от границата на наказателното поле.

Реваншът в Испания е на 20 февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА