22 Февруари, 2019 10:01 1 166 1

Арсенал успя да обърне БАТЕ Борисов

  • арсенал-
  • бате борисов-
  • лига европа-
  • реванш-
  • мустафи-
  • автогол-
  • папастатопулос

"Артилеристите" загубиха първия мач с 0:1, но постигнаха победа с 3:0 на реванша

Арсенал успя да обърне БАТЕ Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал се реваншира за грандиозната издънка в първия мач и разби БАТЕ (Борисов) с класическото 3:0 в ответния мач от 1/16-финалния им сблъсък в Лига Европа. Така „артилеристите“ се класираха за следващата фаза на надпреварата с общ резултат 3:1.

Двубоят на „Емирейтс“ започна ужасяващо за гостите от Беларус, след като още в 4-ата минута Закхар Волков си вкара автогол след центриране на Обамеянг и така заличи аванса на БАТЕ от първата среща. Футболистите на Унай Емери очаквано доминираха и бе въпрос само на време кога ще удвоят преднината си. Това направи Шкодран Мустафи (39) с глава малко преди края на първата част след центриране от корнер на Гранит Джака.

След почивката английският гранд отново имаше инициативата и след час игра направи разликата класическа. Сократис Папастатопулос (60) бе точен за 3:0 след нова асистенция от корнер на Гранит Джака. Постепенно „топчиите“ намалиха оборотите, но гостите така и не успяха да се възползват от възможностите си за попадение, което щеше да върне с пълна сила интригата. В крайна сметка Арсенал спечели категорично и продължава напред в турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кон с Пиратор

    1 0 Отговор
    Е, не - кой щеше да седи пред телевизора и да зяпа реклами за промиване на мозъка ако бяха спечелили БАТЕ?? Къде е Беларус с неговите икономически възможности и ЮК, барабар с всички заблудени фенове по света - как се прави ПЕЧАЛБА??? )) Поздрави на всички, които си мислят, че гледат футбол - това е комерсиална ТЕАТРАЛНА ПРОГРАМА!!!