24 Февруари, 2019 10:10 1 772 2

Черно море победи Лудогорец и завърза интригата на върха

  • черно море-
  • лудогорец

"Орлите" продължават без победа след подновяването на първенството

Черно море победи Лудогорец и завърза интригата на върха - 1
Снимка: БГНЕС

Черно море взе скалпа и на третия роден гранд. След като надвиха Левски и ЦСКА на "Тича", "моряците" сториха същото и с Лудогорец. В мач от 23-ия кръг варненци се наложиха с 1:0 над "орлите". Единственото попадение в срещата бе дело на Виктор Генев в 13-ата минута.

Възпитаниците на Илиан Илиев изиграха пореден силен мач у дома и с много себераздаване и тактическа дисциплина успяха да стигнат до важна победа в борбата за място в Топ 6 след края на редовния сезон, пише topsport.bg. В същото време гостите имаха една отлична възможност да стигнат до изравнителен гол, но резервата Якуб Шверчок я пропиля.

Така "орлите" продължават без победа след подновяването на първенството. Тимът на Антони Здравков, за когото това може да се окаже и последен мач начело на отбора, има 53 точки и е временнен лидер в Първа лига. Неубедителното представяне на разградчани дава отличен шанс на Левски и ЦСКА да се намесят в борбата за титлата. "Сини" и "червени" излизат един срещу друг днес.

Двубоят започна с по-активни действия на домакините. Във 2-ата минута Георги Илиев свали топката за Мартин Минчев, но младокът не успя да нанесе хубав удар и прати кълбото над вратата.

Две минути по-късно Лудогорец бе близо до гол. Пламен Димов изби топката в корнер, след който защитата на "моряците" изпусна Драгош Григоре, но защитникът от няколко метра стреля с глава в аут.

В 11-ата минута Пламен Илиев спаси удар от далечна дистанция на Георги Илиев. Две минути по-късно Тигъра обаче извади топката от мрежата си. Ндонгала центрира от пряк свободен удар, Георги Илиев отклони топката на близката греда и Виктор Генев с глава вкара за 1:0.

В 17-ата минута Илиев демонстрира добър рефлекс спаси удар с глава на Георги Илиев. В 25-ата минута Джоди Лукоки на два пъти пропусна да изравни. Първо крилото не успя да се възползва от неразбирателство между Иван Дюлгеров и Цветомир Панов. Холандецът опита да прехвърли излезлия напред вратар, но топката рикошира в играч на Черно море и излезе в корнер. При последвалия ъглов удар Лукоки бе оставен непокрит на дузпата, но прати топката над вратата.

В 33-ата минута Пламен Илиев отрази тежък удар на Ндонгала. Две минути по-късно Генев бе близо до втори гол. Бранителят отново бе изпуснат от защитата на "орлите", но ударът му с глава мина покрай дясната греда.

В 36-ата минута Аристот Ндонгала отне топката от Яцек Горалски, напредна и реши да завършва сам, като стреля неточно. В ответната атака Дюлгеров спаси опасен удар на Вандерсон.

Втората част започна равностойно. В 51-ата минута Анисе не успя да се възползва от грешка на голмайстора Генев и ударът му бе блокиран.

Наставникът на Лудогорец Антони Здравков пусна в игра Адриан Попа и Якуб Шверчок в търсенето на обрат. Именно полякът направи непростим пропуск в 73-ата минута. Гостите организираха отлична атака. Кешеру изведе с пета Марселиньо отдясно в наказателното поле, а халфът промуши топката за оставения непокрит нападател. Шверчок обаче от няколко метра стреля в аут.

Минута по-късно разградчани поискаха дузпа за игра с ръка на Пламен Димов в наказателното поле, но главният рефер Никола Попов прецени, че няма основания да посочи бялата точка.

В 85-ата минута Пламен Илиев отново демонстрира добър рефлекс и изби техничен удар на Мартин Минчев, който падаше под гредата.

До края на срещата "орлите" не успяха да стигнат поне до изравнителен гол и така Черно море успя да стигне до пореден успех у дома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Футболен Корупционер

    0 2 Отговор
    ТИМаджийте много се изсилиха с такива поръчки! Букмейкърите сигурно са целували краката на Пеевски с това черно тото.
  • 2 Роналдо

    0 1 Отговор
    Разкарайте го тоя малоумник - Здравков ... Този за нищо , ама за нищо не става , камо ли за треньор ...