Last news in Fakti

24 Февруари, 2019 10:55 1 420 0

Байерн застигна Борусия Дортмунд след трудна победа

  • футбол-
  • бундеслига-
  • байерн-
  • борусия дортмунд-
  • трудна победа-
  • купата на германия

За Нико Ковач това беше мач №100 като треньор в германския шампионат

Байерн застигна Борусия Дортмунд след трудна победа - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

В среща от 23-ия кръг Байерн (Мюнхен) надви Херта (Берлин) с 1:0 у дома и се изравни с лидера в Бундеслигата Борусия (Дортмунд), съобщава Sportal.bg.

Вестфалци обаче, са с мач по-малко, а и имат по-добра голова разлика. Шампионите не бяха убедителни срещу столичани, но имаха шанс да се възползват от грешка на вратаря Руне Йорщайн в 62-ата минута, след която Хавиер Мартинес реализира единствения гол.

На два пъти още при 0:0 футболисти на домакините чистеха топката току пред голлинията, след като Мануел Нойер беше преодолян. В последните пет минути баварците играха с човек по-малко заради червен картон на Карим Рекик за удар без топка.

Лошата новина за домакините е травмата на Кингсли Коман, който изкара само няколко минути през второто полувреме.

Изненадата в състава на домакините беше, че за четвърти пореден път Томас Мюлер не беше титуляр — за първи път от 9 години насам. На пейката бяха още Кингсли Коман и Тиаго Алкантара, които играха на “Анфийлд” от първата минута. Шанс от първата минута получиха Жером Боатенг и Франк Рибери. Сред резервите на Нико Ковач нямаше нито един централен защитник.

Херта избра сигурността и заложи на схема с трима централни бранители. Саломон Калу и Дейви Зелке действаха в атака при отсъствието на лидера Ведад Ибишевич.

Баварците нямаха победа над столичани от четири мача насам — три равенства и една загуба в рамките на 90 минути, което е най-дългата им такава серия срещу съперник от Бундеслигата. По-рано този сезон Байерн допусна поражение с 0:2 на “Олимпиащадион” в двубой от първенството, а наскоро — пак в Берлин — се нуждаеше от продължения, за да елиминира съперника в турнира за Купата на Германия.

За Нико Ковач това беше мач №100 като треньор в германския шампионат.

Байерн застигна Борусия Дортмунд след трудна победа
Снимка: EPA/БГНЕС


Изненадващо гостите започнаха по-организирано и набързо стигнаха до няколко атаки пред вратата на Мануел Нойер. В 11-ата минута Зелке дори вкара гол, но той правилно не беше зачетен заради засада.

Йошуа Кимих отговори с опасен удар по земя в 15-ата минута, който профуча край гредата.
Играта продължи да бъде долу-горе равностойна и в 28-ата минута Нойер беше преодолян, но Боатенг притича в последния момент и изчисти.

За съжаление обаче, и двата тима заложиха на сигурно и до края на полувремето не се случи почти нищо интересно.

На почивката Ковач прибегна до смяна на Леон Горетцка с Тиаго Алкантара в стремежа си да раздвижи играта на своя отбор. Байерн започна надъхано и в първите пет минути съперникът трудно излизаше от наказателното си поле.

Гостите обаче бързо се измъкнаха и изнесоха играта напред, а в 56-ата минута отново бяха на косъм от попадение. Зелке пак намери начин да шутира край Нойер, но този път Кимих успя да избие на сантиметри пред голлинията.

Последва още една смяна в редиците на мюнхенци — Кингсли Коман вместо Рибери.
В 62-ата минута Байерн поведе след грешка на вратаря Руне Йорщайн, който се остави да бъде надскочен от Хави Мартинес след центриране от корнер.

Малко след това Коман усети болки и трябваше да напусне.

Последва някакъв вял опит на гостите да атакува, но нещата не им се получаваха.

В 85-ата минута Карим Рекик от Херта получи директен червен картон след сблъсък с Роберт Левандовски, за който съдията прецени, че е имало умишлен удар без топка.

От последвалото изпълнение на пряк свободен изстрел се стигна до рикошет, при който Мюлер можеше да вкара на опразнената врата, но не я уцели.

До края Херта стигна само един шут на Ондрей Дуда в обсега на Нойер, но той не беше опасен.

Сега мюнхенци ще стискат палци Дортмунд да се издъни срещу Байер (Леверкузен). Междувременно третият Борусия (Мьонхенгладбах) записа нова издънка — 0:3 срещу Волфсбург, с което вече е на 8 точки от баварците. След седмица Байерн гостува на "Борусия Парк".

Херта пък е на десета позиция, след като има само една победа в последните пет кръга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА