Last news in Fakti

24 Февруари, 2019 16:28 2 793 2

Триумф за България в първото издание на бойната гала вечер Senshi

  • муай тай-
  • кикбокс-
  • бойни изкуства-
  • бойната гала вечер-
  • дворец на културата и спорта варна-
  • senshi

Следващата професионална бойна гала вечер по кикбокс ще се проведе в зала Арена Армеец

Триумф за България в първото издание на бойната гала вечер Senshi - 1
Снимки: Brand New Ideas

Някои от най-добрите състезатели по кикбокс и муай тай на Балканите пристигнаха в България за първата по рода си професионална бойна гала вечер Senshi. Тя се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна.

На ринга за пръв път у нас един срещу друг се изправиха кикбокс легенди от България, Румъния, Македония, Сърбия и Гърция и други балкански страни.

Българските бойци доказаха, че са от световна класа, като не оставиха място за съмнение в класата и реномето си, достигайки до успехи във всички сблъсъци с международно участие.

Триумф за България в първото издание на бойната гала вечер Senshi

Християн Корунчев, който има зад гърба си десетки медали, а през 2017 година стана световен шампион по кикбокс, сега спечели Интерконтиненталната титла на WAKO PRO срещу един от най-добрите сръбски бойци Никола Тодорович.

Капитанът на националния отбор по кикбокс на България Атанас Божилови любимецът на варненската публика и един от най-изявените млади състезатели Богдан Шумаров бяха сред останалите лица, които представиха достойно България на първото по рода си спортно събитие.

Извънредни обстоятелства наложиха промени в последния момент в програмата на бойната професионална гала. Болест спря Йордан Янков — Руснака по пътя му към Европейската титла на WAKO PRO. Двубоят обаче не отпадна и за пояса срещу Бобан Илиоски от Македония се би Любо Ялови от Сърбия, който буквално за часове се присъедини към галата.

Триумф за България в първото издание на бойната гала вечер Senshi

Първата среща, с която се откри бойната гала вечер, бе между европейския шампион по киокушин Кристиян Дойчев и носител на редица медали по киокушин и многократен шампион по бокс Стоян Илчев. Двамата се биха по правилника на KWU International Profesional League — фул контакт киокушин, с удари в главата, в 3 рунда от по 2 минути.

На ринга се изправиха един срещу друг и Димитър Пенчев и Сергей Заносиев от Румъния. Заносиев е част от академията на Стойка — най-реномираната школа в северната ни съседка. Това не попречи на българина да спечели наградата за Нокаут на вечерта, отказвайки за отрицателно време съперника си.

Триумф за България в първото издание на бойната гала вечер Senshi

Капитанът на националния отбор по кикбокс на България Атанас Божилов се състезава срещу румънеца Алин Кимпан, а Богдан Шумаров се би с Иван Тимков от Украйна. Носителят на десетки титли и медали от различни бойни спортове Николай Йоргов победи за едва 20 секунди Митко Ашликов от Македония, в категория до 81 килограма.

При най-леките — 63.500 кг., на ринга един срещу друг се изправиха Огнян Мирчев от България и Предраг Мияйловица от Сърбия. Огнян Мирчев е сред най-добрите млади бойци на България — сребърен медалист от Световното първенство за юноши, бронзов от Европейското първенство за юноши, двукратен балкански шампион, носител на 4 световни купи (3 за юноши и 1 за мъже), 9-кратен републикански шампион и записа заслужена победа тази вечер.

Триумф за България в първото издание на бойната гала вечер Senshi

Първата българска битка по кикбокс бе между Радослав Костов и Едуард Алексанян. Двамата се състезаваха в категория до 77 килограма. Вторият български двубой беше между Константин Михайлов и Севдалин Славов.

Двамата излязоха един срещу друг в среща в категория до 65 килограма. Първенец от държавни и републикански първенства по муай тай и златен медалист от Балканско по кикбокс, Константин Михайлов, който е състезател на спортен клуб "PRIDE AND GLORY" от Нова Загора, стигна до победата.

Триумф за България в първото издание на бойната гала вечер Senshi

Балканският шампион по кикбокс Доброслав Радев и варненският състезател Теодор Христов представляваха третата българска двойка, която се би във Варна.

Професионалната бойна гала вечер по кикбокс и муай тай бе първата от много, които предстои да се проведат през годината. Стремежът на организаторите е чрез тях да популяризират бойните спортове у нас като дадат трибуна за провеждане на зрелищни и вълнуващи състезания. Следващата професионална бойна гала вечер предстои да се проведе през април, в зала "Арена Армеец" в София.

Триумф за България в първото издание на бойната гала вечер Senshi


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asdf

    2 3 Отговор
    И на кого е необходимо това? Станахме по-грамотни, по-конкретноспособни на международния пазар на труда? Или бихме китайци или японци, или който и да е там лидер в този спорт? Безсмислица, съпоставима единствено с бой на кучета, реализирана на местно ниво.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.