1 Март, 2019 11:02 1 340 0

Левски привлече казахстанския Меси

  • сейдахмет-
  • левски-
  • уфа-
  • трансфер-
  • наем

Еркебулан Сейдахмет е вече част от "сините"

Отборът на Левски осъществи изключително любопитен трансфер. "Сините" привлякоха 19-годишния Еркебулан Сейдахмет, който е известен като "Казахстанския Меси". Младокът пристига под наем на стадион "Георги Аспарухов" от руския УФА. Контрактът на талантливия футболист с 26-кратните шампиони на България е до 31 декември 2019 година. Двата клуба са се разбрали за опция, в която Левски може да откупи най-големия талант на Казахстан. Силните качества на играча са неговата бързина и техниката на скорост.

Младокът вече е в България, като дори мина успешно медицински тестове, на които беше посрещнат от своя бивш треньор Станимир Стоилов. Именно специалистът е препоръчал на изпълнителния директор на столичани Павел Колев и треньора Георги Дерменджиев. Днес той ще направи първа тренировка с екипа на Левски.

Роденият на 4 февруари 2000 година нападател дебютира в националния отбор на своята родина именно срещу България през март месец миналата година, когато Мъри го пусна титуляр в контролата на "лъвовете" с Казахстан в Унгария. Тогава той престоя 78 минути на терена, а "трикольорите" спечелиха с гол в продължението на Николай Бодуров. Именно капитанът на ЦСКА ще трябва да го спира в дербито между "сини" и "червени" по време на плейофите от Първа лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА