Last news in Fakti

2 Март, 2019 16:34 1 521 0

Тотнъм и Арсенал с драматично равенство

  • арсенал-
  • кейн-
  • дузпа-
  • тотнъм-
  • дерби-
  • червен картон-
  • рамзи
Тотнъм и Арсенал с драматично равенство - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал и Тотнъм завършиха при 1:1 лондонското дерби помежду си. "Артилеристите" удариха в началото на мача чрез Аарън Рамзи, а в края на срещата за Тотнъм точен бе Хари Кейн.

Срещата започна с много положения и пред двете врати, но в резултата напред излезе отборът гост. Александър Лаказет изведе в 16-ата минута Рамзи сам срещу стража на "шпорите", а уелсецът, който през лятото ще премине в италианския Ювентус, хладнокръвно премина покрай Юго Лорис и отбеляза за 1:0.

Отговорът на домакините не закъсня и в 24-ата минута Хари Кейн отбеляза. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като таранът се намираше в положение на засада.

В края на първата част имаше още няколко положения, които бяха пропуснати от Алекс Ивоби и Хари Кейн.

Втората част започна с осезаем натиск на домакините, които търсеха изравняването. С пропуски обаче се отчетоха Алдервейрелд и Ерик Ламела.

Натискът на "шпорите" даде своя плод в 74-ата минута, когато бе отсъдена дузпа в тяхна полза. Зад топката застана Хари Кейн и безупречно изпълни, правейки резултата 1:1.

Секунди преди края реферът даде още една дузпа - този път за Арсенал, но Обамеянг стреля много слабо и пропусна.

До края на срещата по-сериозни положения нямаше, но за сметка на това искрите на терена не липсваха, като Лукас Торейра си изкара директен червен картон за грубо влизане.

По този начин борбата за Топ 4 в Англия става все по-заплетена. Тотнъм и Арсенал са трети и четвърти съответно с по 61 и 57 точки, а плътно зад тях вървят Манчестър Юнайтед (55 точки) със среща по-малко и Челси (53 точки), който пък е с 2 мача пасив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА