Last news in Fakti

4 Март, 2019 13:30 3 195 0

Ново разкритие около смъртта на Сала

  • сала-
  • смърт-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • право-
  • иботсън-
  • пътници-
  • превозване

Пилотът не е имал право да превозва пътници

Ново разкритие около смъртта на Сала - 1
Снимка: БГНЕС

До ново скандално разкритие достигнаха разследващите на трагичния инцидент с полета, при който в края на януари загина аржентинският футболист Емилиано Сала. Според британското издание „Индипендънт“ следователите са установили, че пилотът Дейв Иботсън не е имал право да превозва пътници на територията на Европейския съюз.

59-годишният Иботсън, който е имал удостоверение за летец, е преминал обучение за извършване на търговски полети. Курсът е проведен в периода декември 2012 - юли 2014 г. в Кранфилд. Пилотът обаче е напуснал школата, след като се е провалил на теоретичния изпит. Две години по-късно той е имал намерение да продължи обучението си, но до това така и не се стигнало.

„Частните пилоти на средна възраст често завършват теоретичен курс, за да може да се обучат за летци на търговски полети и да печелят повече пари. Дори може да станат инструктори“, коментира пред британското издание ръководителят на курса Стюърт Смит.

Както е известно, самолетът с Емилиано Сала на борда се разби на 22 януари във водите на Ла Манша. По време на полета футболистът е изпратил съобщение на свой приятел, в което твърди, че аеропланът се е повредил и той се страхува за живота си. Тялото на Сала беше намерено на 4 февруари, но това на пилота до момента е на дъното на морето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА