Last news in Fakti

11 Март, 2019 10:26 2 061 0

Намери се кой да победи Манчестър Юнайтед

  • арсенал-
  • манчестър юнайтед-
  • серия-
  • солскяер-
  • джака-
  • обамеянг-
  • дузпа

Арсенал спря серията на "червените дяволи" във Висшата лига под ръководството на Солскяер

Намери се кой да победи Манчестър Юнайтед - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал срази у дома Манчестър Юнайтед с 2:0 в дербито от 30-ия кръг на английската Висша лига и го измести от четвъртата позиция във временното класиране. Гранит Джака (12) и Пиер-Емерик Обамеянг (69-дузпа) реализираха головете за „артилеристите“. Това бе първа загуба за "червените дяволи" в английския елит под ръководството на Оле Гунар Солскяер.

Мачът на „Емирейтс“ започна с домакински натиск и още във втората минута малко не достигна на Лаказет да засече на близката греда. Гостите обаче пропуснаха да открият резултат шест минути след това при първата си по-опасна атака. Люк Шоу центрира отляво, а Лукаку засече от въздуха, но топката срещна напречната греда, а опитът на Погба за добавка бе блокиран.

В 12-ата минута Гранит Джака даде преднина на „топчиите“ след удар от около 22 метра. Де Хеа тръгна първоначално в другата посока, подлъган от траекторията на топката, която влетя в мрежата за 1:0. Седем минути по-късно „червените дяволи“ отново нямаха късмет, след като удар на Фред срещна десния страничен стълб. До края на първата част последваха пропуски на Мейтланд-Найлс от „артилеристите“ и Рашфорд и Лукаку за гостите.

След почивката в 50-ата минута вратарят на домакините Лено се намеси решаващо след удар на излезлия сам срещу него Лукаку. В 65-ата минута Погба опита извеждащо подаване към Рашфорд, но Лено изпревари нападателя. Гостите имаха инициативата, но след почивката и търсеха изравнителното попадение, но в 68-ата минута „артилеристите“ получиха дузпа. Лаказет нахлу в наказателното поле и падна след съприкосновение с Фред, а Пиер-Емерик Обамеянг (69-дузпа) реализира отсъдения наказателен удар за 2:0. От тук до края на срещата Юнайтед така и не успя да отвърне на удара и си тръгна с празни ръце от Лондон.

С 18-ия си успех за сезона Арсенал събра 60 точки и измести Манчестър Юнайтед от четвъртата позиция и е на една от третия Тотнъм. „Червените дяволи“ са пети с 58 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА