Last news in Fakti

12 Март, 2019 12:30 1 515 3

Зидан: Сега нещата са различни

  • зидан-
  • перес-
  • завръщане-
  • солари-
  • представяне-
  • реал мадрид

"Имах и други предложения, но не ги приех", заяви французинът

Зидан: Сега нещата са различни - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес представи официално завърналия се на треньорския пост Зинедин Зидан. Това стана на пресконференция на “Сантяго Бернабеу”. Пръв взе думата Перес, който резюмира ситуацията в клуба, който ще остане без трофей през този сезон, благодари на вече бившия наставник Сантяго Солари, след което представи накратко Зидан, който на свой ред зае място на подиума.

“Не постигнахме очакваните резултати. Преминаваме през сложен момент. Благодаря на Солари, който показа лоялност към клуба до края. Неговата отдаденост на Реал Мадрид е безспорна. Безспорна е и любовта на Зинедин Зидан към Реал, който поема голяма отговорност в много тежък момент. Най-добрият треньор в света се завръща в Мадрид. Той представя величието на този клуб и му благодаря, че е част от Реал Мадрид”, каза Перес, който сподели, че позицията е била предложена на Зидан преди пет дни.

Французинът от своя страна заяви, че се чувства като у дома си в Реал Мадрид и няма търпение да започне работа, за да върне клуба на върха, след което отговори на въпросите, а те не бяха малко. Засегната беше темата защо си тръгна преди осем месеца, както и фактът, че заварва отслабен от отсъствието на Кристиано Роналдо отбор.

“Това е специален ден за всички, щастлив съм да се завърна. Флорентино ми се обади и нямаше вариант да му откажа в този момент. Преди осем месеца напуснах, защото имах нужда от промяна, а и клубът имаше нужда от нея, след като спечели всичко. Когато си тръгнах беше най-доброто решение за всички, сега нещата са различни. Това беше правилното решение към този момент. Не съм бил далеч от Реал през тези осем месеца. Не съм щастлив от това, което се случи, но е нормално да настъпи спад, след като си спечелил всичко. Имах и други предложения, но не ги приех. Много неща ще се променят за следващия сезон, но сега е важно да завършим започнатия.

Остават 11 мача до края и трябва да ги изиграем добре. Кристиано Роналдо не е тема днес. Всички знаем какво означава той за Реал Мадрид и историята, той е един от най-добрите в света, но вече не е част от клуба”, каза Зидан, който ще работи с щаба от първия си престой начело на “белия балет”. Французинът призна самокритично, че не всичко по време на първия му престой е било перфектно, а сега разбира двойната отговорност, която поема със завръщането си.

"Направих много неща погрешно, но сега трябва да гледаме напред", каза още французинът, който ще дебютира повторно начело на Реал в събота срещу Селта на "Сантяго Бернабеу".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Пирдоп

    4 0 Отговор
    Сега вече има ВАР!
  • 2 Ooooo

    4 0 Отговор
    "най-добрия треньор... Колко отбора е водил до сега и с колко различни отбора е печелил титли, че го видяха колко струва. С отбор като Реал, магаре да сложиш на треньорския пост, отборът ще печели....
  • 3 Експерта

    3 0 Отговор
    СЕГА ВЕЧЕ НЕЩАТА СА РАЗЛИЧНИ- НЯМА ГО РОНАЛДО,АМА ВАР,Т.Е. МОЖЕ ДА СЕ ВАРОСАТЕ ОТ СЕГА