Last news in Fakti

13 Март, 2019 09:52 1 597 4

Дерменджиев готви чистка в Левски

  • левски-
  • чистка-
  • дерменджиев-
  • вашчук-
  • чужденци-
  • заплати

Първият изгонен ще бъде Богдан Вашчук

Дерменджиев готви чистка в Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Левски Георги Дерменджиев реши бъдещето на един от чужденците в Левски - естонеца Богдан Вашчук. Офанзивният халф вече е задраскан с дебелия фулмастер от наставника. Полузащитникът така и не влезе в игра в дербито с Лудогорец на “Герена” (0:2). “Сините” се нуждаеха от промяна в предни позиции, но Дерменджиев така и не прибягна до услугите на Богдан. Вместо това предпочете да не използва трите си смени - направи само две. Вашчук бе в групата и в двубоя със Славия (3:0), но наблюдава целия мач от резервната скамейка. Той бе на терена срещу ЦСКА, но се появи на игрището в самия край на сблъсъка.

23-годишният естонец пристигна на “Герена” по изричното настояване на вече бившия наставник Славиша Стоянович. Той бе взет от Рига под наем. Преотстъпването първо бе до края на 2018 година, но след това бе удължено до завършването на първенството, пише "Тема Спорт". През есента Вашчук бе преследван от травми. Заради това изигра едва 4 срещи в Първа лига, във всичките влезе на терена като резерва. Бе титуляр в двубоя срещу аматьорския Атлетик Куклен (6:0) за Купата на България, в който направи 3 асистенции. През пролетта влиза два пъти през втората част при Георги Дерменджиев.

На “Герена” се задава голяма чистка през лятото. Причината е, че новото ръководство на клуба иска съставът да бъде окомплектован основно от българи (сега е предимно от чужденци), като да се намали бюджета за месечни възнаграждения. Това означава, че повечето от иностранците ще трябва да се съгласят на орязване на заплатите. Поради изброените причини надали в Левски ще останат Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал, които са с изтичащи договори в края на сезона. Преговорите за евентуалното им оставане и за следващото първенство ще бъдат водени след мача с Верея в събота. Тогава има пауза в първенството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    3 0 Отговор
    Време му беше !
  • 2 500

    3 0 Отговор
    Онзи маймун Иво Тонев с черната С класа дет ходеше всеки ден - паркирваше пред входа, пушеше 3 цигари в офиса и си тръгваше, там започна деградацията, но всъщност Батков и обичта му към тинейджърите наркоманчета и подклади
  • 3 смок

    3 0 Отговор
    За съжаление "ниски заплати" няма връзка с "голям футбол".
  • 4 цЕсКи лЕсЕкА

    0 0 Отговор
    Ако треее се праЙ чистка там треее остане само портиера!