14 Март, 2019 05:16 6 715 10

Скандал в тениса! Надал и Федерер скочиха на Джокович

  • джокович-
  • федерер-
  • надал-
  • уволнение-
  • кермод-
  • скандал-
  • тенис-
  • съвет на играчите

Сърбинът е президент на Съвета на играчите, но не се допитва до тях

Скандал в тениса! Надал и Федерер скочиха на Джокович - 1
Снимка: БГНЕС

Сериозен скандал е на път да се разпали из високите етажи на професионалния тенис. Причината – решението на Съвета на играчите, чийто президент е Новак Джокович, да не продължи договора на изпълнителния директор на АТР Крис Кермод, който ще напусне поста си след края на сезона.

Джокович е отказал да разговаря с Роджър Федерер преди да бъде взето решение за смяната на Кермод. Сега излязоха и още скандални подробности.

Въпросното решение беше взето миналия четвъртък. Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер призна в интервю за „Блик“, че е направил опит да разговаря с Новак Джокович, но сърбинът е отказал, защото е бил „много зает“.

„Преди гласуването на играчите опитах да говоря с Новак, но той не намери време за мен. Малко ми беше трудно да го разбера. Струваше ми се най-нормалното нещо да поговорим“, каза Федерер.

„Всичко около тура е чудесно. Но, имаме политически проблем, защото между нас, тенисистите, има разногласия за ръководството. Това не е добре и се тревожа. Затова е добре да говорим по темата“, допълни швейцарецът.

От неговото изказване стана ясно още, че Рафаел Надал също не е доволен от решението за смяната на Кермод. „Ден преди вота Рафа Надал дойде при мен и пихме кафе, изкарахме доста време заедно и обсъдихме случващото се. И двамата имаме сходно мнение - Крис се справя добре с работата. Искаме обаче да знаем какво следва, когато него вече няма да го има. Искаме да чуем какъв е планът, но не съм сигурен, че има такъв“.

Разочарование от вота изрази и носителят на 3 титли от Големия шлем Стан Вавринка.
„Наистина съм много, много разочарован от решението. Крис постигна невероятни неща за тениса, за всеки един играч, за феновете и изобщо за всичко, свързано с тениса“, каза Вавринка пред английското издание „Метро“.

„Случват се много неща, които не мисля за правилни. В същото време разполагаме със съвет на играчите, членовете на който вършат много работа, отделят много време, и също така вземат решенията. Така че, ако искаш да направиш някаква промяна, трябва да бъдеш член на съвета на играчите. Аз не съм, затова не мога да говоря много по темата. Знам само, че в съвета на играчите има хора, които не трябва да бъдат там“.

На този етап водачът в световната ранглиста Новак Джокович отказва коментар по темата. Отдавна обаче беше се говореше, че сърбинът е срещу Крис Кермод и желае смяната му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Коментар

    9 6 Отговор
    Джокович сам ще унищожи новия световен ред.
  • 3 Bgexit

    21 1 Отговор
    Статията е определено тенденциозна. Джокович много ясно е обявил концепцията си и има подкрепата на 80 % от професионалните играчи.
  • 4 ИЗТОКА СРЕЩУ ЗАПАДА

    15 6 Отговор
    А НАШИЯ ХАСКОВЛИЯ МЪЛЧИ КЪТ ЖЕНСКИ ОРГАН...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Звезден Принц

    16 7 Отговор
    Е,крайно време беше , да му скроят шапката на Джоко!
    Като не могат да го бият на корта, ще го омаскарят.
    А и всички виждаме, че времето на Надал и Федерер отминава.Явно тези юнаци мислят за политическа кариера.Федерер си го казва в прав текст- въпросът е ПОЛИТИЧЕСКИ!
    А и как да преглътнат факта, че човек от не европейска държава,е на по-високо ниво, от англосаксонската паплач?
  • 7 плевен

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Благой":

    За да бъде обективна една статия, тя трябва да покаже и двете гледни точки. Къде са аргументите на Джокович? Колкото до нашето момче, не забравяй, че сърбина пръв от големите предрече, че Григор ще стане велик играч.
  • 8 незнайко

    12 4 Отговор
    Швейцарец и испанец се борят да запазят англичанин !!! Това е достатъчно !!! За тях балканските държави не съществуват !!!
  • 9 Гост

    1 0 Отговор
    С партньори на "факти" като бибиси (виж най-долу) само тази част от историята ще виждаме.
  • 10 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЕ РАЗБИРАМ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА !!!??? "ТОЙ НЕ ГОВОРИ С НАС "Е ИЗКАЗВАНЕ НА ДЕЦАТА ДО 4-5 КЛАС ...ПОСЛЕ ПУБЕРИТЕТ /БОЙ И НЕРВИ/ ; СЛЕДВА ЮНОША - МЛАДЕЖ /БОЙ С МАЛКО НЕРВИ / И ТАКА НАТАТЪК ДО ЯДРЕНАТА ВОЙНА !!! НО "АЗ СЪМ -КОЙ СЪМ " Е ТЪПО !!!