14 Март, 2019 16:58 1 149 1

Черна гора: България ще бъде тежък съперник

  • тумбакович-
  • черна гора-
  • съперници-
  • съперник-
  • българия-
  • квалификации-
  • национален отбор-
  • европейско първенство

"Организирани са и са компактни, но не са безгрешни", заяви треньорът Любиша Тумбакович

Черна гора: България ще бъде тежък съперник - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Черна гора по футбол Любиша Тумбакович обяви групата за първите Европейски квалификации в група А срещу България и Англия. Списъкът включва 28 имена, като няма нови и изненади. Всички футболисти са играли поне една среща, единствено своя дебют очаква 24-годишният защитник на Зета (Голубовци) Игор Вуячич, но и преди е бил в списъците.

"Към отдавна познатия списък сме добавили някои допълнителни футболисти, които ни направиха впечатление в последните седмици. Това се отнася най-вече за младите членове на нашия екип, заяви сръбският селекционер на черногорците. Отборът му стартира срещу България и именно това беше първи въпрос от журналистите.

"Началото на квалификациите означава, че всички отбори започват на чисто, вероятно с големи амбиции, цели и желания. В първите два мача играем с отбор, който има големи амбиции, какъвто е България, и срещу топ-фаворитът на групата - Англия. В турнира Лига на Нациите българите се представиха много добре, малко не им стигна да спечелят групата си. Бяха отлични и в първите три мача спечелиха три победи. Гледал съм ги, оформиха си група от футболисти, на която разчитат и основно изигра и шестте мача. Компактен, организиран отбор са. Знаят какво работят на терена, но не са безгрешни. Ще отидем в София, за да се възползваме от нашите шансове и да се върнем с позитивен резултат, заяви селекционерът на "храбрите соколи".

По отношение на мача с Англия, опитният селекционер не се заблуждава: "Това е абсолютният фаворит в групата. Нашият отбор трябва да играе мъдро, концентрирано и организирано. След мача в България приемаме Англия на нашия стадион. Това е една възможност да създадем страхотна футболна атмосфера.

Лагерът на черногорците стартира с първа тренировка на 17-и март от 18.00 часа на базата на Федерацията на Черна гора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    2 1 Отговор
    С какво,ще затрудним Черна гора-просто,ще ни бият в един слаб мач.