Last news in Fakti

15 Март, 2019 15:57 9 948 2

ФИФА заби шамар на Манчестър Сити

  • фифа-
  • наказание-
  • трансфери-
  • ембарго-
  • челси-
  • манчестър сити

"Гражданите" могат да правят компания на Челси, които са без трансфери за един сезон

ФИФА заби шамар на Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити до няколко дни ще бъде наказан със забрана за привличане на нови играч за два трансферни прозореца. Така „гражданите” ще последват съдбата на Челси.

Причината отново е в системно нарушение на правилата при трансфери на непълнолетни футболисти. Предполага се, че клубът от Манчестър е признат по обвинението в пренебрегване на правилото, според което правата върху един играч не могат да бъдат притежавани от трета страна.

Точно това са правили от "Етихад" посредством договореност с Нордселанд и академията "Право на мечта", която се намира в Гана, но е собственост на президента на датския клуб.

Ако санкцията бъде потвърдена, това ще означава, че Гаурдиола няма да може да реализира плановете си за лятна селекция. Според медиите на Острова испанецът е възнамерявал да привлече играчи за 150 милиона паунда.

Това не е единствената опасност, надвиснала над Манчестър Сити. ФИФА и Премиър лийг продължават да разследват клуба за нарушаване на правилото за финансов феърплей. Тук санкцията за клуба може да бъде изваждане от Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерта

    6 2 Отговор
    шалкето изяде хурката,и подаде контестация,ама то това не е наказание,значи да си накупят играчи пък после 2 години да не купували,смешници.марш от ШЛ.ВЪН ОТ ТУРНИРИТЕ ЗА 10Г.
  • 2 Дух

    3 0 Отговор
    Дух,дух....