17 Март, 2019 10:57 1 695 1

Валтери Ботас спечели Гран При на Австралия

  • mercedes-
  • red bull-
  • ferrari-
  • гран при-
  • австралия-
  • формула 1-
  • ботас-
  • хамилтън-
  • верстапен

Финландецът се възползва от грешка на съотборника си Люис Хамилтън

Валтери Ботас спечели Гран При на Австралия - 1
Снимка: БГНЕС

Финландецът Валтери Ботас спечели първото за сезона състезание във Формула 1 – Гран При на Австралия. 29-годишният пилот на Mercedes поведе още в самото начало, след като съотборникът му Люис Хамилтън направи грешка на старта.

Британецът превъртя гумите си и така загуби предимството на полпозишъна, който спечели вчера. Ботас успя да се възползва от това и изстрелвайки се от втората стартова позиция поведе колоната. Той не изпусна водачеството до края на състезанието и стъпи на първото място на почетната стълбичка за четвърти път в кариерата си.

За последно Валтери Ботас завърши на първо място в старт от Формула 1 на 29 ноември 2017 година, когато триумфира в Гран При на Абу Даби. През 2017-а бяха записани и трите му досегашни победи.

Обиколка преди края финландецът направи и най-бързата обиколка в състезанието. Така според новия правилник във Формула 1 за сезон 2019 Ботас прибавя допълнителна точка към актива си.

Световният шампион от миналата година Люис Хамилтън завърши на второ място, изоставайки на повече от 20 секунди зад съотборника си. В края на състезанието британецът удържа на атаките на Макс Верстапен от Red Bull, който допълни подиума. Себастиан Фетел с Ferrari завърши на четвърто място, следван от съотборника си Шарл Льоклер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 noname noface nonumber

    3 5 Отговор
    И това ако са най добрити пилоти.Там са като в цирка всики е роднина на някой случайно няма как да попаднеш там, тоест има ако си милиярдер .Що за спорт е това пълна пародия. Режисирана надпревара за зрители балъци. То и в другите спортове е така, но във Ф1 нямат равни.Едно време имаше спорт сега е пародия и пари . Няма истински неща в този живот вече всичко е изкуствено и тъпо. Жалко за младите в тая скука и тъпотия как ли ще живеят. Дано я променят, но не с дрога