18 Март, 2019 10:24 1 210 1

Интер взе дербито с Милан след драма

  • дерби-
  • интер-
  • милан-
  • дузпа-
  • var-
  • весино-
  • драма-
  • де фрай-
  • мартинес-
  • мусакио
Интер взе дербито с Милан след драма - 1
Снимка: БГНЕС

Милан загуби като символичен домакин от Интер с 2:3 в спиращо дъха дерби на Милано от 28-ия кръг на италианската Серия „А“. С успеха си „нерадузурите“ задминаха „росонерите“ на третата позиция във временното класиране.

Уругваецът Матиас Весино (3) рано изведе играчите на Лучано Спалети напред в резултата, възползвайки се от асистенция на Лаутаро Мартинес, а този гол остана единствен до края на първата част. „Росонерите“ се опитаха да изравнят, но пропуски направиха Пакета и Чалханоглу, а Интер пропиля отлични възможности чрез Д‘Амброзио, Шкринияр и Весино. След тежък удар между Бакайоко и Галярдини италианецът продължи срещата с превързана глава.

Истинският голов трилър предстоеше след почивката, когато съперниците оставиха без дъх феновете си. Стефан де Фрай (51) удвои аванса на Интер след пас на Матео Политано, но скоро след това Тиемуе Бакайоко (57) върна един гол с глава и намали на 1:2 след центриране на Чалханоглу. Десет минути след това „нерадзурите“ получиха дузпа. Реферът Марко Гуида даде дузпа за контакт между Саму Кастийехо и Матео Политано в наказателното поле на Милан. Но докато надуваше свирката, Гуида се подхлъзна и без малко да се контузи. Протестите на “росонерите” за отсъдената дузпа не дадоха резултат. Лаутаро Мартинес застана зад топката и вкара за 1:3.

Това обаче не бе всичко. Матео Мусакио (72) отново намали за Милан. Аржентинецът вкара с удар отблизо след страхотно разбъркване в наказателното поле на Интер. Имаше съмнения за засада, но попадението беше признато след преглед на ситуацията с VAR.

“Росонерите” опитаха всичко по силите си да изравнят и натиснаха. В 88-ата минута резервата Андреа Конти бе изгонен с директен червен картон, но в последствие Гуидо прегледа видеоповторенията и отмени наказанието, като показа на Конти само жълт картон.

С този успех Интер събра 53 точки и измести съперника от третото място в класирането, като има вече с 2 точки повече от Милан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лаутаро

    1 0 Отговор
    мачкайте, животни!