18 Март, 2019 14:29 1 155 5

Григор Димитров назад с една позиция в ранглистата

  • димитров-
  • ранглиста-
  • място-
  • падане-
  • тенис-
  • контузия

Българският тенисист е вече 29-ти в света

Григор Димитров назад с една позиция в ранглистата - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров, който не е играл в турнири вече близо два месеца, отстъпи с едно място в световната ранглиста и от днес е под №29 с актив от 1300 точки.

Контузия в дясното рамо обърка плановете на българина и той бе принуден да пропусне надпреварите в Ротердам, Акапулко и “Мастърс”-а в Индиън Уелс. Както е известно, 27-годишният хасковлия пристигна в Калифорния, участва в жребия, но в последния момент реши да си даде още няколко дни почивка.

Така той отложи завръщането си на корта за “Мартърс”-а в Маями, който започва на 20 март. За последно Григор игра на Откритото първенство на Австралия, където загуби на осминафиналите от Франсис Тиафо на 20 януари.

От другите българи Димитър Кузманов запазва 325-ото място с 86 точки в актива си, Александър Лазов се изкачва с четири позиции до №477, а Александър Лазаров също регистрира прогрес – с две места до №486.

Най-интересното в топ 10 е скокът с четири позиции на шампиона от Индиън Уелс Доминик Тийм. Австриецът измести от четвъртото място конкурента си за титлата в Калифорния Роджър Федерер, срещу когото направи страхотен обрат и спечели с 3:6, 6:3, 7:5.

Промени в топ 3 няма. На върха е Новак Джокович с 10 990 точки, пред Рафаел Надал с 8725 и Александър Зверев с 6630 точки. Следват Тийм с 4755, Федерер с 4600 и Кей Нишикори, който се изкачва с една позиция и вече е шести с 4235 точки. Кевин Андерсън остъпи с едно място и го следва с 4115 точки, а Хуан Мартин дел Потро падна с три позиции до 8-ата с актив от 3585 т. Топ 10 допълват Джон Иснър с 3485 и Стефанос Циципас с 3160 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЦЕТО

    3 0 Отговор
    Само глупости
  • 2 сър Кастичен

    4 0 Отговор
    Някой го сърбят пръстите да ме накаже ама тоя път няма да пиша нищо лошо за тоя, дето падна "под №29 с актив от 1300 точки", а ще изразя съжаление, че не е отпаднал от ТОП 50 )))
  • 3 Именно

    5 0 Отговор
    До края на следващия месец ще се види накъде е решил да върви Григор. Има да защитава 495 точки от Монте Карлово, Барселона и Маями и ако не го направи ще се "изстреля" евентуално до около 69-то място в ранглистата.
  • 4 гост

    6 0 Отговор
    Може би ще е добре да спрете да пишете за него и да започнете да пишете за млади спортисти с големи постижения, без да са получили подкрепа от цялата страна. Има ги много такива деца, ама Гришо, та Гришо, а той си топи краката в Монако.
  • 5 Цар Вул

    5 0 Отговор
    Ама той още ли е в топ 100?Нищо!!!Скоро ще изпадне!!!Не разбрахте ли,че той е еднодневка?Сега си гледа рекламите и да смучка мъни!Свършен е от всякъде!!!Ще го бие и предпоследната тамбура"Ако пак не се "разболее"!!!!!!!!!!!!КАЗАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!