21 Март, 2019 12:50 2 041 11

Жеков: Какво е тренирал Десподов в ЦСКА?

Телевизионен техник препоръчал младия Бербатов на "червените"

Легендата на българския футбол Петър Жеков коментира контузията на Кирил Десподов, която го извади от старта на квалификациите за Евро 2020.

"Не знам какво става с това момче и защо не играе постоянно. Контузен е напоследък и направо се чудя как сме го тренирали тук, щом 2 месеца не може да свикне в Италия.

Бях на мнение, че не трябваше да се продава Десподов сега. Още не му беше времето. Когато вземеш един талант, той трябва да играе поне 5 години тук и да ти бъде от полза. Едва когато стане завършен футболист, тогава да го пуснеш.

Лошо е положението с нападателите в България. От 10 години нямаме читави играчи, които да вкарват важни голове. Проблемът е, че всичките ни нападатели идват от чужбина. А момчетата от Африка пращат цялата си заплата на майките си и на третия ден викат: "Дай пари!".

Ето, последният ни голмайстор бе Бербатов. Но и за него сме ходили да го взимаме от Благоевград, където ни го препоръча един телевизионен техник. Той беше две години по-малък, но играеше със старшата възраст. А като дойде на "Червено знаме" го видях, че е малко слабичък в раменете и 2 месеца тренирахме само да заякне", коментира легендата пред "Меридиан мач".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Makaveli

    6 29 Отговор
    Ти нямаш право на мнение комунист скапан?!
  • 2 7878

    23 1 Отговор
    Ти също тъпанар
  • 3 Реалист

    2 14 Отговор
    Абе тоя се изкара че всички той ги е тренирал и открил. Деменцията не познава прошка. А иначе казано - Жеков беше нелош нападател имал щастието да играе в един от двата гранда на България преди освобождението от социЪлизама...

    Коментиран от #5

  • 4 msc

    29 2 Отговор
    Петър Жеков бил нелош нападател... Ало пич ,хайде малко по сериозно.Петър Жеков е голмайстор на България за всички времена и то при положение, че прекратява кариерата сина 30 ГОДИНИ, като има от 333 мача 253 ГОЛА! Вземи се стегни малко.Не ти знам пристрастията ,но това са факти заслужаващи уважение А дали го харесваш като човек .... това е друго.
  • 5 Монтреал

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Ха ха, нелош нападател, Каруцата имаше усет за гола на ниво Герд Мюлер и Феномена, златна обувка, бронзова обувка, голмайстор на БГ за всички времена, сребърен медал от олимпиадата, нелош нападател....

    Коментиран от #6

  • 6 Реалист

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Монтреал":

    Това с обувките вобще не ми го давай за пример - много добре си спомням как последните мачове от сезона се вкарваха по 6-7-8 гола за да станел нашия играч с 34(примерно) гола и да вземел обувката. Освен това ведомствени отбори както бяха "армейските" се поддържаха и пускаха аванта на цеца на поразия. Същото беше и с Левски от другата страна. А Жеков си беше нападател тип таран забит в защитата. Да правеше и доста голове от пряк свободен удар но това не го прави нещо особенно. Виж Гунди (не съм левскар) наистина имаше и харизма и магическо докосване. Такъв беше и Бербатов. Докато Жеков много прилича по стил на Тодор Диев само че не е с неговата мощна физика. Ако Жеков играе сега едва ли ще излезе над средното ниво за Европа. Нищо лично - просто РЕАЛИСТИЧНО :):):)
  • 7 Фурнажия

    13 1 Отговор
    Соца , моца. името Жеков ,Гаганелов Марашлиев ,ги знаехме от деца защото бяха истински футболисти ,българи играеха за публиката и стадионите бяха фул
  • 8 Фурнажия

    6 1 Отговор
    Соца , моца. името Жеков ,Гаганелов Марашлиев ,ги знаехме от деца защото бяха истински футболисти ,българи играеха за публиката и стадионите бяха фул
  • 9 Помнящ

    4 5 Отговор
    Жеков беше много глупаво момче , когато отиде в Берое нямаше и 8 клас . Дадоха му свидетелство в с. Бяло Поле , нищо че на изпита по руски като го питали как е топка , той отговорил : тьопка .

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 По добре така

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Помнящ":

    Глупаво момче бил Жеков - станал футболист, а сега има две по-глупави момчета, единия пожарникар, другия физкултурник - станали политици