Last news in Fakti

22 Март, 2019 10:30 1 235 1

Северна Македония разби бившия треньор на Левски, Пьонтек мъкне и Полша

Израел и Словения с равенство в третия мач

Отборът на Северна Македония победи Латвия с 3:1 в двубой от група G на европейските квалификации, пише Sportal. Срещата на стадион "Филип Втори"в Скопие ще се запомни с и факта, че беше под номер 100 с националната фланелка на местната легенда Горан Пандев, както и с дебюта на бившия треньор на Левски Славиша Стоянович начело на латвийците. Западните ни съседи можеха да решат мача още през първите 45 минути, когато можеха да водят и с 4:0, но пропуски им попречиха.

Домакините откриха още в 11-ата минута чрез Езджан Алиоски след асистенция на Пандев. В 29-ата минута влезлият като резерва Елиф Елмас удвои, след като се възползва от грешка в отбраната на гостите. До края Пандев, Хасани и Несторовски пропуснаха и така резултатът се запази до почивката.

След паузата настъпи спад в играта на македонците, които допуснаха гол в 87-ата минута чрез Вячеслав Исаевс. Само три по-късно обаче Елмас оформи крайното 3:1, а гостите завършиха с човек по-малко след втория жълт картон на Андрейс Сиганикс.

Сензацията в италианския шампионат този сезон Кшищоф Пьонтек се оказа щастливият жокер за отбора на Полша на старта на европейските квалификации. Нападателят на Милан заби единствения гол за успеха с 1:0 над Австрия като гост в мач от Група “G”. Пьонтек се появи като смята в 59-ата минута, а точно десет по-късно се разписа с глава при добавка. За талантливия футболист това беше едва трето участие в националния тим, но той вече има две попадения. Общо през кампанията пък той вече е с 27 гола в 31 срещи.

Полският селекционер предпочете да започне с Роберт Левандовски и Аркадиуш Милик в атака, но острието на Наполи напусна още на почивката.

Австрийците излязоха с цели осем представители на германската Първа Бундеслига и през първото полувреме бяха по-добрият отбор, но през втората част “дружина полска” показа съвсем друго лице.

И все пак в заключителните минути Марк Янко пропусна да изравни с глава от изгодна ситуация.

В друг мач от групата, игран по същото време, Израел и Словения не се победиха, като завършиха 1:1 на стадион "Сами Офер". Гостите първи стигнаха до гол чрез Андраз Спорар в началото на втората част, но домакините върнаха попадението в 55-ата минута, когато се разписа Еран Захави. В следващия кръг на 24 март играят Словения - Македония, Израел - Австрия и Полша - Латвия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.