Last news in Fakti

30 Март, 2019 01:00 4 431 1

Арсенал готви трансферни удари

  • арсенал-
  • трансфери-
  • барселона-
  • байерн мюнхен-
  • юмтити-
  • алаба

"Артилеристите" искат да привлекат Алаба и Юмтити

Арсенал готви трансферни удари - 1
Снимка: БГНЕС

Независимо дали ще се класира за Шампионската лига или не, Арсенал планира през лятото да е активен на трансферния пазар. По информация на "The Independent", Унай Емери иска да привлече поне петима нови футболисти. Приоритет за мениджъра на "топчиите" е укрепването на защитата. "Топчиите" са се прицелили в централния бранител на Барселона Самюел Юмтити и левия бек на Байерн (Мюнхен) Дейвид Алаба.

Юмтити има само 9 мача в Ла Лига от началото на сезона. За него е трудно да се пребори за титулярно място в конкуренцията на Жерард Пике и Клеман Лангле, а ако на "Камп Ноу" пристигне и Матийс Де Лихт, шансовете му да играе редовно ще са още по-малки и това може да доведе до раздяла между двете страни.

Ситуацията с Алаба е по-различна. Откакто проби в първия отбор на Байерн, той е несменяем титуляр, но през този сезон представянето му е доста колебливо. Австрийският национал вече не попада в категорията на непродаваемите футболисти на баварците и евентуална солидна оферта ще бъде внимателно обмислена. Самият Алаба наскоро призна, че симпатизира именно на Арсенал в Англия.

С две попълнения от световна класа "топчиите" ще могат да са по-конкурентоспособни на най-добрите в Премиър лийг. Емери вярва, че във втория си сезон начело на Арсенал ще успее да наложи изцяло идеите си и отборът да е по-постоянен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тойота супра

    1 1 Отговор
    Ако, вземете и Левандовски и меси няма кой да ги бие ,плюс и юмтити и Алаба разбира се