2 Април, 2019 10:27 854 1

Арсенал се завърна в Топ 3

  • арсенал-
  • нюкасъл-
  • рамзи-
  • обамеянг-
  • топ 3

"Артилеристите" записаха успех над Нюкасъл с 2:0

Арсенал се завърна в Топ 3 - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал срази гостуващия Нюкасъл с 2:0 в последния мач от 32-ия кръг на английската Висша лига и записа десета поредна домакинска победа. Така „артилеристите“ изравниха свое постижение от сезон 1997/98 и се изкачиха до третата позиция, изпреварвайки Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

„Топчиите“ започнаха агресивно и активните им действия доведоха до гол в 13-ата минута на Аарън Рамзи, който обаче бе отменен заради фаул в нападение. Домакините продължиха да притискат „свраките“ и се настаниха в тяхната половина, а логиката бе налице с попадението на Аарън Рамзи (30) за 1:0 след асистенция на Лаказет. В края на полувремето Ричи изчисти топката от голлинията и предотврати втори гол във вратата на гостите.

След почивката картината на терена не се промени особено. Лондончани бяха по-дейни, но играта се накъсваше от повече на брой нарушения. При едно от тях голмайсторът Рамзи се контузи и беше принудително заменен, а вместо него мачът доигра Мохамед Елнени.

В игра се появи и звездата Пиер-Емерик Обамеянг, който пропусна да се разпише в 73-ата минута след чудесен извеждащ пас и прекрасна намеса на вратаря на „свраките“. Лаказет (83) вкара за 2:0 след страхотна комбинация с Обамеянг, който изведе френския нападател с глава. До края на мача не се случи нищо запомнящо се и домакините заслужено спечелиха трите точки.

След 19-ата си победа за сезона Арсенал вече е трети с 63 точки и 2 повече от Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Нюкасъл допусна 15-а загуба в шампионата и е 14-и с 35 точки, на 7 пред опасната зона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Националист

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Разберете негрите и другите раси и ислямски култури са опасни за съществуването на България! Ако сме оцелели 5 века Турско иго, негърско или др. нашествие ще е фатално за България! Циганите малко ли ни са?