Last news in Fakti

3 Април, 2019 09:59 1 037 5

Локо Пловдив елиминира Етър след 20 дузпи

  • етър-
  • дузпи-
  • купа на българия-
  • четвъртфинал-
  • драма-
  • локомотив пловдив-
  • стоянов-
  • илиев

Голяма драма на първия четвъртфинал за Купата на България

Локо Пловдив елиминира Етър след 20 дузпи - 1
Снимка: БГНЕС

Локомотив (Пловдив) се класира на полуфинал за Купата на България след победа със 7:6 при дузпите (1:1 в редовното време) срещу Етър във Велико Търново.

Срещата започна много добре за Етър и триходова комбинация между Мане, Батрович и Стоянов в седмата минута изведе Руменов на стрелкова позиция, но шутът му мина над напречната греда. Минути по-късно Красимир Балъков трябваше да прави принудителна смяна и да се лиши от юношата на Барселона Аласана Мане, който напусна с болки в глезена.

След 20-ата минута Локомотив опита две контраатаки, но намеса на защитник и сигнал за засада спряха устрема им. Малко след това Етър реагира с пробив на Милчо Ангелов, който опита да преодолее Пиргов от малък ъгъл. В 34-ата минута треньорът на Етър Красимир Балъков трябваше да направи втора принудителна смяна и замени Данел Младенов, който беше ритнат в лицето, с Иван Стоянов.

Втората част започна динамично и двата отбора си размениха по една опасност в рамките на 7-8 минути. След около час игра Етър започна да натиска съперника и Батрович можеше да открие резултата, но уцели вратаря на Локомотив в главата. В 69-ата минута "болярите" удариха греда след шут на Иван Стоянов, а минути по-късно домакините получиха право да изпълнят дузпа за фаул срещу Милчо Ангелов. Зад топката застана Иван Стоянов, който вкара за 1:0 с мощен удар в долния ляв ъгъл.

По-малко от 10 минути, след като получи гол, Локомотив реагира и успя да изравни. Димитър Илиев се възползва от опит за удар на Момчил Цветанов, получи топката в наказателното поле и я прокара покрай вратаря за 1:1.

До края на редовното време нов гол не падна и двата тима трябваше да играят продължения. В тях и Етър, и Локомотив действаха по-предпазливо, а домакините пропуснаха най-добрата възможност в 101-ата минута, когато Илко Пиргов увисна при далечно центриране, Здравко Илиев опита да върне топката от аутлинията към опразнената врата, но защитник на "смърфовете" изчисти.

При дузпите Етър поведе с два гола след пропуски на Елитон и Асен Георгиев, но Милчо Ангелов и Иван Стоянов също не успяха да вкарат. Крум Стоянов пропусна да донесе победата за домакините след пропуск на Димитър Везалов, а в края и Пламен Гълъбов се провали от бялата точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕТЪР ЗАВИНАГИ

    3 2 Отговор
    Първо да поздравя Локо с незаслужената победа и второ да задам баналния въпрос колко българи играха в този отбор и третият въпрос е до кога ще търпим това.Ако има истински почитатели на този спорт и милеят за родния футбол трябва да хващаме тоягите иначе таланта на деца и треньори отива по дяволите .
  • 2 Batushka

    1 5 Отговор
    Тия Етър от кое село бяха?

    Коментиран от #5

  • 3 Локо 1926

    1 0 Отговор
    Питам фена на Етар(така скандират феновете на Етър), кое уважаван Господине е не заслужено? Да боли от загубата, но Локо също можеше да загуби! Кусмет, да имаше късмет, и този път беше на страната на пловдивския любимец ЛОКОМОТИВ! Бъди здрав! Преживява се! С уважение към старопрестолния град и гражданите му!

    Коментиран от #4

  • 4 ЕТЪР ЗАВИНАГИ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Локо 1926":

    Оооо отдавна съм ги надживял тия работи.Думата незаслужена естествено че ще използвам но само от спортна злоба.Няма да се учим сега на български език но ще ти кажа че този час си го пропуснал защото при произнасянето на звука "ъ" той често преминава в "а".Но ще ти задам едно въпросче -знаеш ли Етър от къде произлиза.
  • 5 ЕТЪР ЗАВИНАГИ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    Тия Етър имаха пет души в националния отбор на България от 1994, а треньора им в момента, бе в идеалния отбор на Света. Ти тогава сигурно още не си бил и раждан - защо ли изобщо се занимавам с теб