11 Юли, 2019 12:58 1 941 4

Играчи на бунт срещу Силвано Пранди?

  • пранди-
  • бунт-
  • волейбол-
  • федерация-
  • играчи-
  • българия

Група от волейболисти не останали доволни от италианеца и настоявали за неговата смяна

Играчи на бунт срещу Силвано Пранди? - 1
Снимка: БГНЕС

Силвано Пранди е получил вот на довериe от ръководството на Българската федерация по волейбол. Според информация на "Тема Спорт" още по време на Лигата на нациите срещу Професора се е изградил тих бунт. Сформирала се е група от волейболисти, които са останали недоволни от методологията на италианеца, начина му на ръководене на мачовете, както и виждането му за самата игра. 71-годишният специалист, който бе подкрепен от почти всички волейболисти преди старта на Лигата, впоследствие е загубил доверие у част от тях, пише "Тема Спорт"

Стигнало се е дотам, че въпросната група е поискала среща с представители на Управителния съвет на централата. Те са настоявали Пранди да бъде освободен след края на комерсиалния турнир, за да може да бъде назначен български треньор, който да води "лъвовете" в олимпийската квалификация следващия месец. Според тях наследникът на Пранди е щял да има достатъчно време, за да подготви състава за предстоящите срещи с Пуерто Рико, Египет и Бразилия. Мачовете ще се проведат от 9 до 11 август в зала "Конгресна" във Варна. Победителят в турнира ще спечели квота за Игрите в Токио догодина, а вторият отбор ще може да претендира за домакинство на последната квалификация, която ще се състои през януари.

В крайна смета обаче лично Данчо Лазаров се е застъпил за Силвано Пранди. Инженерът е бил категоричен, че италианецът има картбланш да води тима във Варна, както и на европейското първенство през септември. Едва след като минат тези два турнира, може да се коментира за евентуална смяна на Професора и България да има друг треньор за втората и последна квалификация през януари. Лазаров дори заяви в понеделник, че няма да е фатално, ако "трикольорите" не се класират за Олимпийските игри в Токио догодина.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валя

    7 8 Отговор
    Да се маха! Съсипа отборът!
  • 2 ИСТИНА НЕУДОБНА

    9 6 Отговор
    Мързеливци ! Мързи ги да тренират !
  • 3 Ееее

    6 5 Отговор
    Мързеливи, нагли, бездарни но алчни боклуци. На тия тъпа и Господ не може да им угоди. Айде аут от всякъде за да не се нервим повече.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.