18 Юли, 2019 21:33 1 774 3

Левски отново се справи с Ружомберок

  • левски-
  • ружомберок-
  • победа-
  • реванш-
  • квалификации-
  • шампионска лига-
  • мариани-
  • алар

"Сините" победиха с 2:0 и на реванша и се класираха за втория квалификационен кръг на Лига Европа

Левски отново се справи с Ружомберок - 1
Снимка: БГНЕС

Левски победи с 2:0 Ружомберок и в реванша на "Герена", продължавайки във втория квалификационен кръг на Лига Европа след общ резултат 4:0. Точен и в тази среща беше Давиде Мариани, който даде преднина на домакините в 32-ата минута. Във втората минута на добавеното време на мача се разписа и Дени Алар. Австрийският нападател, родом oт Славонски брод (Хърватия) ознаменува дебюта си за Левски с попадение.

Следващият съперник на "сините" ще бъде АЕК (Ларнака, Кипър) или Петроклуб (Хонещи, Молдова).

Реваншът с Ружомберок се игра пред закрити врати на "Герена", тъй като Левски изтърпява наказание от миналия сезон. На трибуните присъстваха над 300 деца под 14 г., което е позволено от правилника на УЕФА. Гостите от Словакия пък имаха агитка от 11 привърженици, които също бяха настанени в централната трибуна.

Избраниците на Петър Хубчев започна спокойно срещата и със стабилен контрол над играта предвид преднината от първата среща. До 15-ата мин. Станислав Иванов хубаво се опита да намери Костов, но защитник изби, а изстрел на Паулиньо от границата на наказателното поле беше избит.

В 28-ата минута атака на „оранжевите" по дясното крило завърши с опасен удар на Петер Гал-Андрежли, минал покрай лявата греда на Миятович.

Пет минути след това „Левски“ поведе с ново попадение на Давиде Мариани. Осмицата беше точен с левия крак, след като вратарят Крайчирик спря изведения чудесно сам срещу него Станислав Иванов. Младокът получи отлично попадане от Костов, а при опита си да преодолее вратаря, той изби и прати кълбото в краката на Мариани, който отбеляза своя втори гол в турнира.

През втората част „сините“ имаха възможност да удвоят преднината си на няколко пъти, като с два пропуска се отличи новото попълнение Здравко Димитров. След териториално превъзходство през цялото полувреме „Левски“ все пак стигна до нов гол. Дебютиралият едва с няколко минути в края Дени Алара покачи на 2:0 в 92 мин.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Гела

    5 10 Отговор
    Уески сътвори подвиг, в мирно време! Не успя да отпадне от най слабите! Томето Русев е във възторг, Ураааааааа дайте ни купата на ЛЕ за най Слабите! Европалячовци!!
  • 2 Запознат

    4 2 Отговор
    Цесека е изгнил труп. Това, което е в София е Литекс. Вън ловешките неграждани от столицата.
  • 3 ПЕЕВ

    2 1 Отговор
    САМО ЛЕВСКИ ОЛЕ.