Last news in Fakti

25 Юли, 2019 15:30 2 091 4

Хванаха Дилиън Уайт с допинг

  • уайт-
  • бокс-
  • мач-
  • ривас-
  • допинг-
  • проверка

Британецът е уловен със забранени вещества преди победата му над Оскар Ривас

Хванаха Дилиън Уайт с допинг - 1
Снимка: БГНЕС

Дилиън Уайт, е дал положителна за употребата на едно или повече забранени вещества преди битката му на 20 юли в Лондон срещу Оскар Ривас. Въпреки че Уайт участва в програмата на Световния Боксов Съвет за чист бокс, която се администрира от Доброволната антидопингова асоциация (VADA), въпросният тест е администриран от Британската Антидопингова Агенция (UKAD).

Смята се, че резултатът от положителната проба е станал известен на 17 юли. Добре информиран източник твърди, че той е бил докладван на лагера на Уайт, включително на промоутъра му Matchroom Boxing, и Британския Борд по контрол на Бокса от UKAD преди мача Уайт-Ривас. Въпреки това, BBBC са разрешили битката да се проведе по график.

Съгласно действащите правила във Великобритания, Уайт има право да обжалва. UKAD възприема позицията, че докато разследването не приключи и не бъде взето решение, боксьорът не е в нарушение на правилата за употреба на забранени стимуланти и Британският Борд по Контрол на Бокса не може да въведе санкции.

Решението често е вземано след отварянето на “Б” пробата на спортиста, което обикновено може да се направи за 24 до 48 часа. Но това често отнема повече от година. Националния Антидопингов Панел (NADP) е независима организация, която отговаря за окончателното решаване на споровете по отношение на боксьорите употребили забранени стимуланти.

Уайт беше наказан за две години, след като даде положителна допинг-проба за метилхексанамин след победата му с нокаут над Шандор Балог на 13 октомври 2012 г.

Според протокола на VADA положителният резултат от теста би трябвало да бъде докладван на Световния Боксов Съвет и в лагера на Ривас. Но в този случай UKAD не го е направила.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очаквано

    11 0 Отговор
    Тоя си папка редовно!

    Коментиран от #4

  • 2 ВМОРО

    16 1 Отговор
    Къде му отидоха поддръжниците на тоз набедения? Тоз, дето щял да бие Кубрат? Със спринцовки ли ще го бие или ще го мери с ампули? Голям боксьор излезе Уайт, за втори път му е.
    Кубрат може да е всякакъв, но поне не е хващан със зоб. За разлика от Уайт, Милър, Поветкин, Ортиз, Фюри и прочее тежкари в тежката категория.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЕКСПЕРТА

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Очаквано":

    НЕЩО ПОЧНАХА ДА ОКАПВАТ. НАШИЯ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЪКНЕ ПО ЛЕСНО ДО МАЧА ЗА ПОЯСА ,АКО РУИС НЕ ДАДЕ РЕВАНШ НА АНТЪНИ ДЖОШУА,КОЙТО ЩЕ ЗАГУБИ СЪС СИГУРНОСТ,А ТОЙ ТОВА ДОБРЕ ГО ЗНАЕ,А БИ ИЗБРАЛ ДА ИГРАЕ С КОБРАТА, ЗА ЛЕСНА ПОБЕДА.И ТАКА НАШИЯ ИМА ШАНС ДА СТАНЕ СВЕТОВЕН ШАМПИОН.