Last news in Fakti

25 Юли, 2019 22:32 1 414 7

ЦСКА взе минимален аванс срещу Осиек

  • цска-
  • осиек-
  • лига европа-
  • евандро

Евандро вкара красив гол за победата с 1:0

ЦСКА взе минимален аванс срещу Осиек - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА постигна втора поредна домакинска победа през този сезон в Лига Европа и се наложи с 1:0 над хърватския Осиек, откъдето тръгна кариерата на треньора на "червените" Люпко Петрович и не допусна гол в трети пореден мач в Европа. "Армейците" вкараха с единствения си точен удар в мача, като в 51-ата минута Евандро се разписа с топовен удар от границата на наказателното поле. Осиек имаше две възможности през първата част, а през втората удари греда. Реваншът е на 1 август в Хърватия.

Първото полувреме предложи много борба по терена, като в първия четвърт час ЦСКА опита натиск, но отбраната на гостите се справи. Хърватите бяха добре подредени и принудиха "червените" да играят с дълги подавания и да търсят празните пространства с контраатаки, като за целта бяха наситили средата на терена за сметка на трима играчи в отбрана. Осиек обаче създаде най-чистите голови положения през първите 45 минути, като централният им нападател Антонио Манце стреля опасно към Черниаускас в рамките на няколко минути между 21-ата и 26-ата. Към края на полувремето ЦСКА опита на атакува на по-висока скорост, но не постигна успех. Статистиката за първата част показа 5:1 опасни атаки, като съперникът имаше точен удар срещу нито един за ЦСКА.

Втората част започна с гол за ЦСКА, като Евандро откри резултата при първия и оказал се единствен точен удар за "червените в мача. След попадението съперникът тръгна напред, а играта се поизнерви и заради решението на рефера да остави по-свободна игра. Треньорът на "армейците" реагира и направи три смени, включвайки в игра Валентин Антов, Греъм Кери и Божидар Чорбаджийски. Десет минути преки края Осиек удари греда след удар на Ласло Клайнхайслер, като до края на мача хърватите опитаха да си тръгнат с нещо повече от "Българска армия", но не успя.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цесекара

    13 1 Отговор
    ЦЕСЕКА БИ ОСИЕК БИ БИ ПОБЕДИ ПОБЕДИ ПОБЕДИ!!! А Луефски падна падна падна!
  • 2 Цесекара

    13 2 Отговор
    Какво се спраевло Локо Пловдив с 2 дузпи бе? Колко плаща Домуса да се чодтискат успехите на ЦСКА? Преди 2 седмици по Нова ТВ новина Лудогорец се класира за лига Европа а не Лудогорец отпадна от групите за Шампионска лига! Смех смех
  • 3 Кой16

    7 0 Отговор
    Браво
  • 4 ЕКСПЕРТА

    13 0 Отговор
    ГОЛ КАТО НА ПЕЛЕ ,ЧАК ОТ ХАЛИТЕ, ПАДАЩ ЛИСТ,КЛАСИКА.ЕВАЛА НА БРАЗИЛЕЦА .ЕВАНДРО ГО ЗАБИ.И ТАМ ЩЕ ИМ ЗАБИЕ ОЩЕ 1-ИН.
  • 5 СссереМ

    9 1 Отговор
    Най важното, че уески се НАsРА! Всички българи са много щастливи от това!

    Коментиран от #6

  • 6 ЦСКА умре

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Имаш предвид ТУРЦИ.
  • 7 каква е приликата и разликата между цска

    0 1 Отговор
    приликата е че са червени.
    разликата е, че калинката има точки, а цска няма.