25 Юли, 2019 22:24 1 713 3

Локо Пловдив се справи със Спартак Търнава

  • локомотив пловдив-
  • дузпа-
  • илиев-
  • лига европа-
  • спартак търнава

Георги Илиев герой за "смърфовете" след като вкара два гола от дузпи

Локо Пловдив се справи със Спартак Търнава - 1
Снимка: БГНЕС

Локомотив (Пловдив) победи словашкия Спартак (Търнава) с 2:0 в първа среща помежду им от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Димитър Илиев (39-дузпа, 61-дузпа) вкара и двата гола в историческия мач за "черно-белите", които никога не бяха домакинствали на този стадион в турнирите на УЕФА, а за последно играха в Пловдив през 1993 година, когато загубиха с 0:2 от Лацио.

Мачът започна при страхотна атмосфера и хореография от феновете на Локомотив по случай 93-годишнината на клуба. Гостите бяха по-активни в началото и удар на Тавареш с глава от вратарското поле премина над напречната реда, но след това "смърфовете" натиснаха и в рамките на две минути Аралица на два пъти застраши вратата на Русов, който в първия случай изби в корнер, а при втория хвана топката. Малко след това в 17-ата минута Стивън Езе не успя да нанесе удар с глава отблизо, а съдията отсъди нарушение в атака на нигериеца.

Словаците отново пренесоха играта в половината на Локомотив и в следващите няколко минути отправиха няколко удара, като на два пъти топката излезе в корнер след рикошети, а веднъж Халилович шутира неточно в аут. В 20-ата минута пък те направиха грандиозен пропуск. Джино ван Кесел беше изведен сам срещу вратаря Луков, но техничният му удар изпрати топката в аут близо до дясната греда.

В 34-ата минута Димитър Илиев опита да изненада Русо с техничен удар от далечна дистанция, но вратарят на гостите демонстрира добър рефлекс и изби топката в корнер. Четири минути по-късно Томашевич изведе прекрасно Момчил Цветанов в наказателното поле на гостите, а Мених извърши нарушение и съдията посочи бялата точка. Димитър Илиев реализира дузпата в 39-ата минута и даде преднина на българския тим - 1:0.

Три минути след гола Ожболт отправи неточен удар от малък ъгъл и това бе последната интересна ситуация за първата част.

След почивката в 49-ата минута Димитър Илиев опита да застраши вратата на гостите, но Русов внимаваше и спаси. Малко след това пред Езе се откри страхотна възможност да удвои аванса на "смърфовете", но засичайки с глава центриране от фаул, но топката премина над напречната греда.

Домакините продължиха да доминират и в 55-ата минута Димитър Илиев шутира от пряк свободен удар, но покрай вратата. След близо час игра Момчил Цветанов отново бе повален в наказателното поле на гостите след фаул на Оршула и последва дузпа, а в 61-ата минута Димитър Илиев пак бе безапелационен от бялата точка за 2:0.

Гостите се опитаха да натиснат и да потърсят попадение до края на мача, но бранителите на Локомотив предотвратяваха всяка опасност. В 81-ата минута след корнер се получи меле в наказателното поле на "черно-белите", а Езе и Илиев успяха да изчистят топката. Словаците продължиха да бъдат по-дейни в заключителните минути, но усилията им не доведоха до така търсения гол.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кой68

    10 1 Отговор
    Браво майна
  • 3 Ха ха ха

    3 5 Отговор
    Браво на карикатурите от Лаута!
    Отсрамиха всички европалячовски грандове!