26 Юли, 2019 15:56 1 994 1

Пирин Благоевград с нов собственик

  • пирин-
  • собственост-
  • пари-
  • бюджет-
  • развитие

В клуба ще се налеят много нови пари

Пирин Благоевград с нов собственик - 1
Снимка: БГНЕС

От днес официално Пирин (Благоевград) има нов собственик - фондът "Емирейтс Уелт". С решение на ОБС Благоевград на редовната за юли сесия, 75% от ОФК Пирин вече са на на фонда, 25% остава общинското участие.

С 31 гласа "За" и 3 "Против" местните парламентаристи дадоха зелена светлина на новия проект. Важна подробност е ,че занапред парите от общинския бюджет за Пирин, ще се използват само за ДЮШ. От своя страна представителят на "Емирейтс Уелт" Ива Уорън гарантира ,че веднага в касата на клуба ще постъпи цялата сума от бизнес плана за първата година.

Още преди две седмици официално бе входиран в деловодството на Община Благоевград бизнес план за развитието, бюджетирането и структурата на управление на ОФК Пирин ЕООД Благоевград.
В него са описани детайлно принципите на бъдещата съвместна дейност, бюджетите за следващите 5, 7 и 10 години, както и целите, които клубът ще си постави.

Планът бе изработен съвместно ръководството на ОФК Пирин ЕООД Благоевград, както и представителят на „Емирейтс Уелт“ г-жа Ива Уорън. Инвестиционните намерения на фирмата- спонсор са отлични и предвещават едно добро, стабилно и успешно бъдеще за футбола в Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоше

    0 1 Отговор
    Некакви шейхове ще са и стадиона вече ще се казва "Emirates".