Last news in Fakti

8 Август, 2019 11:27 706 0

Надал се озори с британец, но победи

  • надал-
  • еванс-
  • мастърс-
  • тенис-
  • турнир-
  • победа-
  • канадал

Испанецът тръгна колебливо на Мастърс-а в Канада

Надал се озори с британец, но победи - 1
Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал започна трудно защитата на титлата си в канадския Мастърс. Четирикратният шампион отрази два сетбола в първата част срещу Даниел Еванс и го надигра със 7-6(6) 6-4. В първи мач след полуфинала на Уимбълдън срещу Роджър Федерер испанецът показа трудно приспособяване към твърдата настилка, но удължи серията си на шест поредни победи в Rogers Cup.

Двубоят бе прекъснат от дъжда над Монреал на два пъти, като във втория случай това стана за около час и половина. Това повлия на ритъма на двамата тенисисти, а световният №53 имаше своите шансове не само в края на първата част, но и във втория сет. Все пак Надал продължава към осминафиналите срещу Раду Албот или срещу Гуидо Пея.

Миналия сезон световният №2 триумфира в Мастърс турнира, който тогава се проведе в Торонто, след като надделя над Стефанос Циципас, а сега се е устремил към пети трофей.

Британецът стартира мача уверено и предизвика грешка на Рафа на мрежата, а при 30-30 пласира дълбок форхенд, който затрудни топ поставения и донесе брейкбол на световния №53. Надал не успяваше да намери ритъма си и сгреши от форхенд, като така изостана с пробив още в първия гейм. Увереният Еванс показа, че се чувства комфортно на мрежата, а испанецът сгреши две топки от форхенд и една от бекхенд и по този начин опонентът му затвърди брейка за 2-0.

Шампионът не взе точка и в следващото подаване на британеца, но намери играта си в шестия гейм, когато стигна до точка за връщане на пробива след два мощни форхенда. Еванс се измъкна, но набиращият скорост Рафа стигна до още един шанс. Стигна до къса топка и я завърши, за да върне паритета при 3-3.

До средата на сета процентът вкаран първи сервис за Надал беше под 50%, но постепенно топ поставеният намери правилната рецепта. Не стигаше до много шансове от посрещане обаче, тъй като Еванс излизаше на мрежата често и действията му бяха ефективни.

В десетия гейм обаче световният №2 стигна до сетбол, след като размина опонента на мрежата. 53-ият в света обаче отрази тази и още една опасност и изравни за 5-5.

Дъжд прекъсна срещата за около половин час, а в тайбрека след това Дан Еванс пръв осъществи мини пробив. Завърши минаващ удар от бекхенд и поведе с 3-1, а вдъхновената му игра доведе до нова успешна акция на мрежата и два поредни сетбола – 6-4. Надал отрази първия с форхенд уинър по диагонала, след което реализира блестяща комбинация сервис – форхенд, за да се измъкне.

Серията на четирикратния шампион продължи и след нови две бързи точки Рафа спечели трудно първата част със 7-6(6).

Шампионът изглеждаше преобразен след почивката и форхендът му продължи да работи на високи обороти. С два уинъра от тази страна Надал проби още първото подаване на съперника и затвърди за 2-0 с качествени начални удари. Точно след този гейм обаче дъждът прекъсна срещата за около час и половина.

След подновяването на играта четирикратният шампион набра скорост и стигна до брейкбол при 3-1. Дан Еванс обаче реализира успешна къса топка и впоследствие се измъкна. В следващия гейм Рафа стартира с двойна грешка, а неточност от бекхенд даде шанс на британеца да върне пробива. Шампионът сгреши и от форхенд, за да може 53-ият в света да изравни за 3-3.

Надал намери своя ретур в седмия гейм, а на два пъти завърши от бекхенд, за да стигне до нов брейкбол. Испанецът притисна бекхенда на Еванс и стигна до нова преднина – 4-3.

До края шампионът не допусна изненада и затвори срещата с 6-4 във втората част.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА