Last news in Fakti

14 Август, 2019 11:58 1 358 7

Кобрата ще се бие за Световната титла до юни 2020 г.

Федерацията приела искането на Руис да бъде направено изключение и той да защитава пояса си в реванша срещу Джошуа на 7 декември

Кобрата ще се бие за Световната титла до юни 2020 г. - 1
Снимка:БГНЕС

Победителят от реванша между световния шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Анди Руис и Антъни Джошуа ще трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев в ясен срок, съобщава ESPN, цитирана от Спортал, като се позовава на решение на Международната боксова федерация. (IBF). Мачът трябва да се проведе най-късно до 31 май 2020 г.

Пулев е официален претендент на IBF.

Федерацията е приела искането на Руис да бъде направено изключение и той да защитава пояса си в реванша срещу Джошуа на 7 декември в Саудитска Арабия. Ако това не беше станало, шампионът рискуваше да изгуби титлата си от IBF.

Членовете на ръководството на организацията са провели конферентен разговор в понеделник и са обсъдили вариантите. Те се съобразили с желанието на Руис, но поставили условие победителят в мача с Джошуа в писмен вид да приеме участие в мач с претендента за пояса на IBF.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ма4катор

    5 1 Отговор
    Тия урупсии ще му съсипят кариерата!!
  • 2 Зайко Байко многознайко

    4 2 Отговор
    Докато стане време да се бие за титлата, ще е време да се пенсионира!😅
  • 3 толерантен

    3 1 Отговор
    Айде, дебилите, дето бъблят от година насам, че Кубрат няма да играе за световната титла отново...

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бачо Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "толерантен":

    Е като играе какво? То играенето и печеленето не са едно и също... Срещу Кличко се държа отвратително - само дрънканици като последния селяндур и накрая дори не падна като боец, ми го отнесе като чувал с картофи. Надявам се този път да е по-умерен в дрънканиците и по-подготвен. Дори да не бие, има разлика в това как човек губи. Иначе просто става за резил...

    Коментиран от #7

  • 6 onq s konq

    3 1 Отговор
    Кобрата докато се накани да се бие за световната титла и ще трябва да се пенсионира.
  • 7 толерантен

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Сега тази песен ли?
    Ще се бие и държи както може, и колкото му е багажа.
    ЩОто то иначе, всички в тежката категория по бокс са все "джентълмени".