22 Август, 2019 14:56 1 137 1

Левски близо до играч на Айнтрахт Франкфурт

  • тауата-
  • айнтрахт франкфурт-
  • левски-
  • хубчев-
  • преговори-
  • трансфер-
  • договор

"Сините" преговарят с израелския национал Талеб Тауата

Левски близо до играч на Айнтрахт Франкфурт - 1
Снимка: БГНЕС

Левски е много близо до привличането на ляв защитник от Айнтрахт Франкфурт. Става въпрос за Талеб Тауата, който е израелски национал, но в момента не попада в плановете на бившия тим на Петър Хубчев. Именно треньорът на Левски пък е говорил с 27-годишния футболист, за да се опита да го убеди да пристигне на стадион "Георги Аспарухов", твърди "Sportal.bg".

Тауата има 204 мача, седем гола и 24 асистенции във всички турнири с екипа на Макаби (Хайфа), в който играе от 2009 г. до 2016 година. Следва трансфер във Франкфурт, но с екипа на Айнтрахт записва 40 мача, две попадения и две асистенции. Точно 30 от тези срещи са в Бундеслигата, три мача има в Лига Европа и седем за Купата на Германия, където са и двете му попадения. През миналия сезон е играл общо в едва шест мача - три за първенство и три в евротурнирите.

Играчът, който има и судански паспорт, е национал на Израел от 2011 година. С националната фланелка той има 15 мача и едно попадение в контролата с Гватемала през 2015 година.
Тауата е бил част от националните формации на всички възрастови групи на Израел - U16, U17, U18, U19 и U21. В кариерата си той е шампион на Израел през 2010/2011 година и носител на Купата на Израел през сезон 2015/2016 година. В Германия също печели купата на страна през 2017/2018 година, а година по-рано губи финала с Айнтрахт.

Тауата не е висок, но има добра техника и бързина, като е доста активен в двете фази на играта. Именно поради това Хубчев и ръководството на Левски правят всичко възможно, за да го привлекат в отбора. Както е известно, на позицията ляв защитник "сините" имат единствено Иван Горанов. Родният национал не е пропуснал нито минута от началото на сезона, натрупвайки сериозна умора напоследък. Хубчев пък от началото на лагера иска да има втори ляв бранител.

Евентуалното привличане на Тауата ще означава, че "сините" ще вземат девети нов играч това лято. На "Герена" вече акостираха Милан Миятович, Янис Каргас, Франко Мазурек, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Дени Алар, Насиру Мохамед, Найджъл Робърта.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски

    1 1 Отговор
    винаги са били еврейско отборче с куци коне.