Last news in Fakti

27 Август, 2019 14:31 1 315 0

Куман към Де Лихт: Гледай да си титуляр в Юве!

  • де лихт-
  • титуляр-
  • резерва-
  • предупреждение-
  • куман-
  • холандия-
  • национален отбор-
  • ювентус
Куман към Де Лихт: Гледай да си титуляр в Юве! - 1
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер на Холандия Роналд Куман отправи предупреждение към Матайс де Лихт, че трябва да направи всичко възможно да си спечели титулярно място в новия си клуб Ювентус. 19-годишният талант, който бе привлечен от Аякс срещу 75 милиона евро, остана на пейката в първия мач за сезона в Серия “А” срещу Парма (1:0). Въпреки това Куман е убеден, че той скоро ще получи своя шанс.

“От една страна, всеки очаква да играе, защото за него бяха платени сериозни пари. Но клубът разполага с Бонучи и Киелини, така че е нормално треньорът да може да взема различни решения. Говорих с Матайс преди две седмици. Той ми обясни, че все още трябва да се адаптира към начина, по който Ювентус се защитава. Всичко е различно в Аякс: докато в Холандия физиката е достатъчна, в Италия е по-важно позиционирането. Но аз не съм притеснен за Де Лихт. Футболист с неговите качества ще играе много и ще си спечели титулярно място. Той няма да загуби мястото си в националния отбор. От друга страна, ако той все още е на пейката през октомври, това ще е притеснително, защото ще загуби игрови ритъм. Това е нещо, което трябва да взема предвид”, заяви Куман.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА